Foto de grup d'algunes de les persones que avui han rebut la certificació del programa Treball als Barris.

80 persones reben certificacions professionals del projecte ‘Treball als Barris’

El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i gestionat per l’IMO. A data d’avui, els 5 dispositius del projecte han donat atenció a 753 persones i se n’ha inserit el 31,6%.

El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i gestionat per l’IMO. A data d’avui, els 5 dispositius del projecte han donat atenció a 753 persones i se n’ha inserit el 31,6%.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor i president de l’Institut Municipal d’Ocupació, (IMO), David Melé, ha presidit l’acte de lliurament de certificats a 80 persones que han seguit les formacions del projecte ‘Treball als Barris’.

En concret s’han lliurat certificats per haver assolit 6 cursos de serveis auxiliars de residència, manipulació d’aliments, preparació de comandes al magatzem, carretons elevadors, plataformes elevadores i el curs d’auxiliar de manicura, per a joves. També s’ha lliurat reconeixement per les persones que han participat als tallers ‘Lletres per a mi’ de lectoescriptura, ‘Anem per feina’ de caire prelaboral, iniciació a les TIC i un últim taller de tràmits en línia.

L’alcalde, Miquel Pueyo, s’ha dirigit a les persones que avui han rebut les certificacions i ha afirmat que “tant els cursos com els tallers ofereixen l’oportunitat de formar-se sobre temes diferents, a la mida de tot allò que us pugui interessar i ser útil per a créixer professionalment”, i ha reblat “espero que no dimitiu mai del dret i el deure de formar-vos, perquè en aquest segle XXI tant veloç i tan complex, necessitem homes preparats i dones preparades. Vosaltres en sou, avui, un magnífic exemple.

El projecte ‘Treball als barris’, que es porta a terme a l’IMO Salvador Seguí i el subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya, està actiu a Lleida des de l’any 2006. Va iniciar la seva activitat a Mariola, i posteriorment s’hi van afegir els barris de Centre Històric, l’any 2008, i Portal Santa Maria Magdalena-Noguerola, el 2012.

Actualment el projecte compta amb 5 dispositius d’inserció: el de La Mariola, el de Centre Històric, el de Noguerola, un quart adreçat a dones que està ubicat a l’oficina de Tallada 1, i el cinquè dispositiu adreçat a Joves que té la ubicació principal al Centre Cívic de Mariola.

El regidor David Melé ha explicat que al programa Treball als barris hi ha lloc per totes les persones de la Mariola, Centre Històric i Noguerola que volen millorar els seus coneixements i habilitats i buscar un futur millor. Per això els ha felicitat directament per haver aconseguit allò que es van proposar quan varen decidir apuntar-se als cursos i als tallers dels dispositius.

Per poder participar en el projecte ‘Treball als Barris’ cal residir en un dels barris esmentats, estar inscrit a l’OTG, ja sigui com a persona no ocupada o com a persona que vol una millora laboral i també es demana tenir interès en seguir un procés de recerca de feina. En el cas de persones estrangeres, cal tenir la documentació en regla. A partir d’aquí, des dels diferents dispositius, es fan entrevistes, tutories individuals i d’acompanyament a la inserció; s’ensenya a fer el currículum i s’informa sobre ofertes de feina, cursos i tallers, entre altres accions.

A data d’avui, els 5 dispositius de ‘Treball als Barris’ han donat atenció i formació a 753 persones (135 a Mariola, 215 al Centre Històric, 197 a Noguerola, 120 al dispositiu per a dones, i 86 al dispositiu per a joves). D’aquestes persones, un total de 238 han aconseguit inserir-se al mercat laboral (31,6%).