La signatura del conveni s'ha realitzat al Saló de Sessions..

Acord entre Fira de Lleida i l'Ajuntament de Lleida per facilitar l’accés a Cucalocum als infants de diferents serveis municipals

Més de 2.500 entrades per als infants de ludoteques, escoles bressol, Casals de Nadal, el servei Més Temps per a tu, Serveis d’Intervenció Socioeducativa i projectes d’educadors d’entorn als barris

Més de 2.500 entrades per als infants de ludoteques, escoles bressol, Casals de Nadal, el servei Més Temps per a tu, Serveis d’Intervenció Socioeducativa i projectes d’educadors d’entorn als barris

Fira de Lleida i  l'Ajuntament de Lleida han signat aquest migdia un acord per facilitar l’accés dels infants de Lleida al saló Cucalòcum-Cucaesport. En virtut del conveni, s’oferirà una invitació a tots els infants usuaris de les ludoteques, escoles bressol municipals, Casals de Nadal, el servei Més Temps per a tu, la xarxa de Serveis d’Intervenció Socioeducativa i projectes educatius d’entorn als barris de Lleida.

L’acord l’han firmat el paer en cap i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo, la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró. L’alcalde ha assenyalat que l’objectiu de l’acord és aconseguir atansar l’oci educatiu a tots els infants de Lleida amb un certamen que complementa altres serveis municipals: “Cucalòcum dona continuïtat i complementa la tasca que es realitza des de les ludoteques, les Escoles Bressol Municipals, i els Casals de Nadal, en els quals estem especialment satisfets de poder oferir aquest any 222 places en dos torns.

Polseres per facilitar l’accés a infants amb necessitats especials

Fira de Lleida aportarà 2.502 entrades per als dies 28, 29 i 30 de desembre, distribuïdes de la següent manera: Casals de Nadal (222 entrades de tarda), escoles bressol (846 entrades de matí), ludoteques (740 entrades de matí), servei Més Temps per a tu (294 entrades de matí), Serveis d’Intervenció Socioeducativa (300 de matí) i projectes educatius d’entorn als barris (100). Fins ara, aquestes invitacions s’aportaven a les escoles bressol i ludoteques.

Sandra Castro ha explicat que es repetirà l’experiència iniciada l’any passat, de donar una polsera als infants amb necessitats especials perquè puguin entrar al pavelló sense esperes.

A la firma del conveni han assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà i la regidora Antònia Maller.

31è Parc de la Infància i de la Joventut

Cucalòcum (31è Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i Cucaesport se celebraran del 27 de desembre al 4 de gener (el dia 1 romandrà tancat) amb una vintena d’activitats de tipus lúdic, formatiu, cultural i Esportiu.

El programa inclourà activitats de salut i alimentació (Aprenem a fer pa!); educació i lleure (Ludoteca, espai de la Xarxa d’Entitats de Lleure, llits elàstics, inflables, jardí de sorra, maquillatge infantil, carrusel, Parc Viari de la Guàrdia Urbana); treballs manuals (El món del coto fluix, Pinta amb Divermàgic, taller de manualitats); esports (tennis taula, hoquei, golf i psicomotricitat) i altres (Fes-te una foto amb el Pitxo). La ludoteca es planteja com un espai de joc lliure delimitat en diferents zones de moviment adaptades a diferents edats i amb materials específics (espai de nadons, primera infància, construccions, joc simbòlic i jocs de taula, entre altres).

Les entitats que participen en el parc són el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria, la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports de la Paeria, la Xarxa d’Entitats de Lleure, la Guàrdia Urbana de Lleida, la Fundació La Manreana i Caixabank.