Dues de les alumnes treballant en la decoració d'un d'aquests elements de mobiliari urbà, davant de l'estació.

Alumnes de l’Escola d’Art fan una intervenció artística en els armaris d’instal·lacions de la ciutat

La Fundació del Paisatge impulsa la iniciativa, orientada millorar la imatge d’aquests elements urbans i oferir un espai d’aprenentatge per a l’alumnat

La Fundació del Paisatge impulsa la iniciativa, orientada millorar la imatge d’aquests elements urbans i oferir un espai d’aprenentatge per a l’alumnat

La iniciativa “Armaris Vius” impulsada conjuntament per la Fundació del Paisatge de Lleida i l’Escola d'Art Municipal (EAM) Leandre Cristòfol s’ha posat en marxa avui per segon any, amb l’objectiu de millorar l’espai urbà a partir d’una intervenció artística sobre un element omnipresent, però que habitualment passa desapercebut, com són els armaris d’instal·lacions elèctriques, de gas o semafòriques.

Una desena d’estudiants del cicle superior d’Animació i Il·lustració de l’EAM treballen entre avui i demà en la transformació exterior de diversos d’aquests armaris, situats en llocs de pas molt freqüentats i als quals es vol donar una nova vida. D’aquesta manera es pretén aconseguir que un espai que habitualment apareix força desendreçat, brut o víctima d’accions vandàliques passi a oferir una mirada artística i creativa.

Els indrets que s’han triat són els següents:

  • Avinguda Joana Raspall (a l'altura de la Passarel·la dels Maristes)
  • Rambla d'Aragó (a l'altura de l'encreuament de Bisbe Messeguer)
  • Avinguda del Segre (a l'altura de la Passarel·la dels Camps Elisis)
  • Plaça Cervantes 
  • Plaça Ramon Berenguer IV 

Cadascun d’aquests espais s’han tractat de forma individualitzada, tenint en compte el seu entorn, amb la pintura en esprai com a principal eina. Els i les alumnes han fet un treball amb dues fases, una primera més conceptual i teòrica, amb la col·laboració de l’artista de Madrid Nuria Mora, especialista en intervencions urbanes, i una segona de treball al carrer, amb la col·laboració de l’estudi Cactus Soup de Blai Baules i Francesca Basile.

La iniciativa també suposa un espai d'aprenentatge per l'alumnat, que pot aplicar diferents tècniques artístiques i experimentar com les seves obres prenen forma i apreciar la valoració social i crítica de l'espai intervingut.

Aquest projecte sorgeix de la iniciativa per part de la Fundació del Paisatge de Lleida per la millora l'espai urbà de la ciutat, tot transformant elements urbans en àmbits artístics i de creació.