El Seguici del Marraco és el tret de sortida de l'ambient de Festa Major a Lleida.

Ambient de Festa Major al centre de la ciutat amb el Seguici del Marraco

Cercavila i passada de lluïment de les colles i balls infantils de la ciutat. Després, els més petits de la casa han pogut lliurar el seu xumet al Marraco

Cercavila i passada de lluïment de les colles i balls infantils de la ciutat. Després, els més petits de la casa han pogut lliurar el seu xumet al Marraco

Lleida ja respira ambient de Festa Major. El Seguici del Marraco és un dels actes previs que obren el programa festiu amb les colles i balls infantils de la ciutat. Els més petits i joves surten pel carrer Major, mostrant els balls, danses i construccions de les seves entitats, en una cercavila que presideix el Marraco.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de Festes, Xavi Blanco, ha assistit a la passada de lluïment que han fet les colles, des de la plaça de la Catedral a la plaça de la Paeria. La desfilada s’acompanya dels Músics de la Colla Infantil del Ball de Diables, els Grallers dels Castellers de Lleida, l’Aula de Sons de Lleida, els Grallers del Ball de Bastons, els Taverners i els Carreters.

Ordre del Seguici: Colla Infantil dels Diables de Lleida, Canalla dels Castellers de Lleida, Ball de panderetes del grup infantil de l’Esbart Arrels de Lleida, Colla Bastonera infantil i juvenil del Pla de l’Aigua, Ball de Cavallets petit, Gegantons Berenguer i Violant i el Marraco.

Dona el teu xumet al Marraco

Després de la passada de lluïment dels balls, el Marraco romandrà a la plaça de la Paeria perquè més petits de la casa puguin lliurar-li el seu xumet. Aquesta acció s’ha convertit en una tradició per a moltes famílies de la ciutat. Les que venen i donen el xumet reben el diploma corresponent.

Circ, dansa i acrobàcia, a la plaça de Sant Joan

La plaça Sant Joan també s’ha omplert d’activitat aquesta tarda. El circ, la dansa i l’acrobàcia han estat present amb les demostracions que ha fet el club INEF, que està d’aniversari i compleix 40 anys. Gimnastes i artistes de les seccions infantils, primer, i de les companyies professionals vinculades a l’INEFC , després, han sortit a la plaça per donar protagonisme a la creació artística. L’acte ha estat organitzat pel Club INEF Lleida, amb la col·laboració de l’INEFC.

Programa de la Festa Major de Lleida 2024