El MORERA obre les seves portes a la ciutadania.

El MORERA obre les seves portes a la ciutadania

Unes 2.000 persones han visitat el nou MORERA durant el primer dia d'obertura al públic

Avui s’inicia un mes de portes obertes amb accés gratuït, prèvia reserva, a les instal·lacions i a l’exposició “Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art”

Més de 3.500 m2 dedicats a l’art i la cultura al bell mig de la Rambla de Ferran

Unes 2.000 persones han visitat el nou MORERA durant el primer dia d'obertura al públic

Avui s’inicia un mes de portes obertes amb accés gratuït, prèvia reserva, a les instal·lacions i a l’exposició “Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art”

Més de 3.500 m2 dedicats a l’art i la cultura al bell mig de la Rambla de Ferran

El nou MORERA. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida ha obert avui les portes, després de més d’un segle d’itinerància i provisionalitat, enmig d’una gran expectació. L’estrena d’aquest nou equipament de ciutat es fa amb l’exposició “Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art”, un relat històric de la memòria visual, d’art modern i contemporani de les terres de Ponent, del territori català i de l’estat.

Unes 2.000 persones han visitat el nou MORERA durant el primer dia d'obertura al públic, en una jornada de portes obertes on les cares de sorpresa i gaudi han omplert els espais del nou equipament cultural, ubicat a l'Antiga Audiència Provincial de Lleida. 

Durant el matí s’ha realitzat una recepció a prop de 200 artistes, prestadors d’obres d’art i col·laboradors del museu, amb l’objectiu de donar a conèixer el nou equipament entre aquest col·lectiu més especialitzat.

Els darrers quatre alcaldes de Lleida tampoc s’han volgut perdre l’obertura del nou equipament. Acompanyant el Paer en Cap, Fèlix Larrosa, Antoni Siurana, Àngel Ros i Miquel Pueyo han pogut conèixer el nou edifici i l’exposició inaugural, de la mà del seu director, Jesús Navarro, i l’arquitecte municipal encarregat del projecte de rehabilitació de l’edifici, Jaume Terés.

L’obertura de portes del MORERA ha comptat també amb la participació de la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el subdelegat del Govern a Lleida, Jose Crespín, la directora general de patrimoni, Sònia Hernández, la subdirectora general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, Marina Miquel, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, entre altres autoritats.

El nou MORERA disposa de més de 3.500 m2 dedicats a l’art. Tres dels sis pisos de l’edifici es destinen a les exposicions, temporals i de llarga durada. A la planta baixa hi ha la recepció, un espai de botiga i un atri digital, amb un espai immersiu. A la planta superior, s’hi pot trobar una sala per fer-hi activitats i una aula educativa.

A més, la quarta planta consta d’una sala de reserva, que és un espai dedicat a la conservació i restauració de les obres d’art.

Un mes de portes obertes, fins al 14 de maig

Avui el MORERA inicia un mes de portes obertes amb accés lliure i gratuït a les instal·lacions i a l’exposició “Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art”, dedicada a la col·lecció del Museu. A partir d’aquest primer mes, l’entrada general serà de 5 euros i 2,5 euros l’entrada reduïda. A més a més, les entrades seran gratuïtes el primer dimarts de cada mes, així com l’11 de maig, el 18 de maig, la Nit dels Museus, l’11 de setembre i el 29 de setembre.

La Paeria recomana reservar entrada per evitar aglomeracions, especialment les primeres setmanes d’entrada en servei del nou MORERA. La reserva es pot fer a través del web morera.paeria.cat

Nova pàgina web i la Comunitat MORERA

El MORERA ha posat recentment en marxa una renovada pàgina web, més intuïtiva i funcional, adaptable a dispositius mòbils. A més, incorpora un nou servei: la Comunitat MORERA. Vol ser una comunitat amb persones que comparteixin interès en l’art modern i contemporani, en la cultura i en l’àmbit lleidatà. Les persones que vulguin formar-ne part gaudiran d’avantatges i descomptes en les activitats del Museu i en els productes de la botiga, trobades participatives i accés il·limitat a continguts multimèdia.

 Més fotografies: https://www.flickr.com/photos/ajuntamentdelleida/