L'equip de l'IMO que ha realitzat l'estand de Paeria.

Avui és el Dia de la Ciutat a la Fira de Sant Miquel

La Paeria ha dissenyat un estand dedicat íntegrament a l’Horta de Lleida, interactiu i participatiu

La Paeria ha dissenyat un estand dedicat íntegrament a l’Horta de Lleida, interactiu i participatiu

La Fira celebra avui el Dia de la Ciutat amb la tradicional hissada de la bandera de Lleida, que presideix l’alcalde, Fèlix Larrosa.

L’Ajuntament de Lleida ha dissenyat un estand per a la Fira de Sant Miquel, realitzat pels alumnes dels tallers del Programa Casa d’Oficis de l’IMO, per a la promoció dels productes i productors de l’Horta de Lleida en un format completament interactiu i participatiu on s’hi realitzen activitats constants tots els dies de fira.

L’estand de La Paeria al pavelló 4 de Fira de Lleida és el punt de referència per a la promoció de l’Horta i per això s’hi ha programat un seguit d’activitats i degustacions que, avui, dia 29 es concreten en:

  • La presentació del nous patés de verdures de l’Horta, a les 11.30.
  • Un berenar tradicional de l’Horta a les 18 h a càrrec de la pastisseria del Carme, amb pa de pagès artesà i confitures de fruita de l’horta.
  • El Tast de tapa amb verdures de l’horta i suc ecològic de paraguaià, a les 18.45 h a càrrec de Jordi Torra i Codi 0, amb productes del Rufea del productor “Del tros a la llar” i suc del Grup Garreta.
  • I a les 19.30 h la presentació del mapa de l’Horta històrica de Granja Pifarré a càrrec de Joan Pifarré.

Darrera jornada del Congrés BIT

Un dels principals atractius en el marc de la Fira de Sant Miquel 2023, és el segon i darrer dia del Congrés BIT que es realitza a La Llotja i que ha portat a Lleida la segona edició. El BIT planteja els reptes de l’Estratègia de la Bieconomia a Catalunya i la seva relació amb els nous coneixements i els sistemes que transformin el sector agroalimentari, forestal, pesquer i el conjunt del món rural per tal de donar resposta a aquestes necessitats.

El congrés BIT pretén enfortir l’ecosistema d’empreses, centres tecnològics i de recerca, emprenedors i start-ups i potenciar-ne la capacitat transformadora i la millora.

La segona edició del Congrés BIT 2023 és una cita de referència en clau de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia.

Tant el Saló Nacional de la Maquinària Agrícola com la Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola que constitueixen la Fira de Sant Miquel de Lleida, ofereixen enguany innovacions molt interessants en àmbits com la maquinària, el reg, les energies renovables o l'agricultura de precisió, inclosos drons per a aplicació de fitosanitaris o microtractors elèctrics amb guiatge automatitzat i capacitat de visió artificial. Fira de Lleida ha destinat també un espai de 4.500 m2 a l’exposició de tractors.

Podeu consultar el detall del programa de la 69ena Fira de Sant Miquel i  en aquest enllaç