La visita al Mercat Central de Fruites i Verdures..

Bon ritme d’activitat al Mercat Central de Fruites i Verdures

L’alcalde de Lleida ha visitat les instal·lacions, situades al Polígon del Camí dels Frares

L’alcalde de Lleida ha visitat les instal·lacions, situades al Polígon del Camí dels Frares

Els assentadors i productors que operen al Mercat Central de Fruites i Verdures de Lleida han traslladat al paer en cap el bon ritme d’activitat que estan registrant aquesta campanya de Nadal i la recuperació de nivells anteriors a la pandèmia.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha visitat avui les instal·lacions del mercat, ubicat al Polígon del Camí dels Frares, acompanyat de la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert.

Els representants municipals han intercanviat impressions amb els operadors, que els han traslladat les bones perspectives de negoci que preveuen aquests dies.

Millores al mercat

La Regidoria està treballant en projectes de millora de la infraestructura lumínica -per aconseguir estalvi energètic i modernitzar l’enllumenat- i en el control d’accessos al Mercat Central.

A més, avui es començaven a instal·lar plaques solars en les naus de reserva d'emmagatzematge, conservació i preparació de productes.

Enguany, s’han instal·lat 8 càmeres de vigilància que permeten millorar el funcionament del Mercat. L'any vinent se n'instal·laran dotze més.

Equipament municipal  

El Mercat Central és un equipament municipal destinat a la comercialització majorista de fruites i verdures. Operen dues tipologies d’empreses o operadors econòmics:

- Assentadors: comercialitzen tot tipus de verdures, fruites i hortalisses. A dia d’avui són 14 operadors. Ocupen la nau principal dividida en 22 naus de magatzem. Tenim un regim de concessió de domini públic. Tres d’aquests operadors gestionen, a més, naus de preparació i envasament de productes.

- Productors: venda de producció pròpia. Són de Lleida (Horta) i de poblacions de fins a 60 km de distància. Actualment hi ha 51 llicencies atorgades de forma fixa i anual a productors, tota vegada que també s’han atorgat aquest any 2022, 47 llicencies més de caràcter eventual (producte estacional). Tenen règim de llicencia anual renovable.

El Mercat Central de Fruites i Verdures es va inaugurar el 2002, fruit del trasllat de les velles instal·lacions del mercat central de l’avinguda de Tortosa (espai que ocupa l’actual edifici de la Llotja).