Els agents cívics informen els botiguers i reparteixen el fullet informatiu.

Campanya per millorar la recollida dels residus de cartró dels comerços

Agents cívics visitaran els establiments per recordar l’obligatorietat de dipositar els residus correctament desmuntats i plegats dins dels contenidors blaus 

No fer-ho pot comportar sancions des de 400 fins a 4.000 euros 

Agents cívics visitaran els establiments per recordar l’obligatorietat de dipositar els residus correctament desmuntats i plegats dins dels contenidors blaus 

No fer-ho pot comportar sancions des de 400 fins a 4.000 euros 

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa una campanya informativa per millorar la recollida del cartró comercial, per tal d’evitar la problemàtica que comporta per la neteja de la ciutat l’acumulació de residus fora dels contenidors, sovint procedents d’establiments comercials. 

La campanya comptarà amb la participació dels i les agents cívics, que visitaran els locals i entregaran als seus responsables un fullet informatiu que s’ha editat, vinculat a la campanya “La ciutat neta és cosa de tothom”, on s’explica de forma gràfica com cal que gestionin els cartrons els establiments comercials que no són grans productors de residus i, per tant, no estan acollits al servei de recollida de paper i cartró porta a porta.  

El missatge principal que es vol reforçar és la necessitat de plegar els cartrons i dipositar-los dins els contenidors blausSi els cartrons són molt grans o costen molt de plegar, cal esquarterar-los amb un cúter perquè es puguin introduir al contenidor. 

L’acumulació de cartrons a l’exterior dels contenidors comporta un increment de la percepció de brutícia i del cost de la recollida, perquè per a retirar-los cal programar un servei manual de recollida.   

La campanya s’adreçarà principalment a les zones en les quals s’han detectat àrees de contenidors amb presència habitual de cartrons a l’exterior. Inicialment, s’actuarà de forma preferent a la Zona Alta, especialment als carrers Magí Morera, Bisbe Ruano i Pius XII, així com en l’entorn de la plaça Salvador Seguí, al Centre Històric, on també s’acaba de posar un contenidor blau de reforç

Un cop completada aquesta campanya informativa, es valorarà, si s’escau, intensificar les sancions per l’incompliment de l’ordenança municipal de neteja viària pel que fa als establiments comercials. Deixar els cartrons fora dels contenidors, sense plegar o en contenidors diferents al blau constitueix una infracció lleu, sancionada amb multes des dels 400 fins als 4.000 euros. 

D’altra banda, la Paeria també acaba de posar en marxa una nova brigada de reforç de la recollida de residus i la neteja, que també farà un èmfasi especial en millorar la neteja en l’entorn de les illes de contenidors.