La presentació de les activitats ha tingut lloc aquest matí al Casal de la Dona.

Tallers de cinema, dansa i gestió emocional, les novetats al Casal de la Dona

La tinent d’alcalde Carme Valls ha presentat avui la dinovena edició del cicle “Activa’t al Casal”, que arrencarà a l’octubre amb 14 activitats per a la promoció del benestar, la salut i el creixement personal de les dones

La tinent d’alcalde Carme Valls ha presentat avui la dinovena edició del cicle “Activa’t al Casal”, que arrencarà a l’octubre amb 14 activitats per a la promoció del benestar, la salut i el creixement personal de les dones

La tinent d’alcalde i regidora de Polítiques Feministes, Carme Valls, ha presentat aquest matí la dinovena edició de l’Activa’t al Casal, el programa d’activitats per a la promoció de la salut, el benestar, el creixement personal i la defensa dels drets de les dones, que arrenca a principis d’octubre i s’allarga fins al maig. Durant el curs passat es van fer un total de 100 sessions, amb la participació de 2.027 usuàries.

En aquesta nova programació 2023-24 s’ofereixen un total de 14 activitats i la principal novetat són el cicle de “Cinema en clau de gènere”, que mostrarà films amb protagonisme de dones per generar debat sobre l’enfocament de gènere; el taller “EnDansa”, amb exercicis de consciència corporal i improvisació per potenciar l’autoconeixement del propi cos i la relació grupal; i “Estima’t”, un taller d’estratègies per millorar l’autoestima, la gestió emocional i l’empoderament de les dones.

Valls ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta programació “és fer més petita cada cop més aquesta bretxa que hi ha en molts àmbits entre la dona i la resta de la població”. La regidora ha destacat, per exemple, el taller “La ciutat amb la mirada de les dones”, un cicle de visites guiades per la ciutat i els seus equipaments amb la mirada posada en la presència i el protagonisme de les dones.

També tindran continuïtat activitats d’èxit en anys anteriors, com són els tallers itinerants d’autodefensa feminista, l’Espai Salut i “Anònimes”, que fa un reconeixement a dones lleidatanes que han treballat activament per fer del seu barri i la ciutat un lloc millor. A més, es posa en marxa un segon nivell de l’Espai de creixement personal per a dones i es manté la continuïtat en la col·laboració amb altres entitats, com l’Escola d’Hoteleria per a les demostracions d’alimentació saludable, entre d’altres.

Valls ha destacat que l’horari dels tallers es coordinarà amb els del servei +Temps x Tu, per afavorir la participació de les dones que tenen infants al seu càrrec.

Totes les activitats són gratuïtes i en algunes cal inscripció prèvia. Per a més informació hi ha el correu feminismes@paeria.cat i el telèfon 973700461.