La conferència es durà a termes, dijous, dia 2..

Conferència sobre el “Centre d’Interpretació de la Guerra Civil: passat, present i futur?” el dia 2 de març

L’àrea de Memòria Democràtica organitza aquesta conferència en el marc dels Debats de Memòria.

L’àrea de Memòria Democràtica organitza aquesta conferència en el marc dels Debats de Memòria.

L’Àrea de Memòria Democràtica de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida organitza una nova edició de Debats de Memòria per aquest dijous,  2 de març, sobre el  “Centre d’Interpretació de la Guerra Civil: passat, present ... i futur?”. 

La sessió servirà per explicar com el procés de recuperació de la Memòria Democràtica va comportar la construcció de diversos centres o museus dedicats a explicar determinats fets del  passat com són el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera o el Centre d’Interpretació 115 Dies dins de l’estructura del COMEBE que vol recordar “la batalla de l’Ebre”. Precisament, fa pocs mesos, es va constituir a Lleida, la ‘Plataforma d’Entitats Lleida 1936’ que demana la creació d'un Centre d'Interpretació de la Guerra Civil i la Postguerra a la ciutat de Lleida. La xerrada està programada per a donar resposta a determinats interrogants que pugui comportar la gestació d’un centre d’aquestes característiques.

 

La conferència serà a càrrec d’Enric Pujol i Casademont, doctor en Filosofia i Lletres, especialitat d’Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i periodista. Ha estat professor de la UAB, adscrit al Departament d’Història Moderna i Contemporània, i forma part del Consell Científic i Pedagògic del MUME des de l’any 2009. Va ser una de les persones encarregades de realitzar el projecte de museïtzació d’aquest espai. El setembre de 2021 es nomenat director del MUME fins el gener de 2023. També és membre numerari de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans des de 2016.

Aquesta nova sessió dels Debats de Memòria es realitzarà, dijous, dia 2 de març, a les 19 h, a la Sala Jaume Magre, al carrer Bisbe Torres, 2, de Lleida. Es recomana fer inscripció prèvia a través de Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida, al telèfon 973700457 o a l’adreça electrònica  memoriademocratica@paeria.cat.