Convocats els ajuts a projectes d’entitats culturals de Lleida. Reunió, aquest dijous, amb les entitats per informar-ne..

Convocats els ajuts a projectes d’entitats culturals de Lleida

La Paeria destina 66.012 euros a la convocatòria, oberta fins al 27 de juny

Reunió aquest dijous amb les entitats per explicar aquesta línia de subvencions

La Paeria destina 66.012 euros a la convocatòria, oberta fins al 27 de juny

Reunió aquest dijous amb les entitats per explicar aquesta línia de subvencions

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Cultura, ha obert la convocatòria per als ajuts a projectes i activitats d’entitats culturals sense ànim de lucre de la ciutat de Lleida. Per optar-hi, les entitats han de fer propostes d’activitats i actuacions en qualsevol dels àmbits de la cultura, han d’estar domiciliades a Lleida i han d’estar inscrites al registre municipal d’associacions. A aquesta línia d’ajuts, la L-8.1., s’hi destinen aquest 2024 una partida de 66.012 euros.

Per tramitar l’ajuda, es demana una documentació específica. A més d’omplir el formulari amb les dades de l’entitat, s’ha d’ajuntar, entre altres, una memòria detallada de l’activitat que es durà a terme, l’import de la subvenció que es demana i el pressupost. La tramitació s’ha de fer a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Lleida i amb certificat digital.

Les activitats o projectes presentats han de vincular-se al camp de les arts en viu, sigui música o arts escèniques, les arts visuals, el patrimoni, les activitats literàries, festes, cultura popular i tradicions. Aquestes han d’afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit associatiu i comunitari de la ciutat i han de contribuir a vertebrar la seva oferta cultural.

La ponderació es basa en un 80% en els fonaments i la qualitat del projecte i un 20% en la previsió de despeses i ingressos vinculats al projecte, així com la viabilitat. Com a màxim, s’ha de resoldre la convocatòria sis mesos després de la finalització del termini de presentació i es notificarà a través de la mateixa Seu electrònica.

Reunió amb les entitats, aquest dijous

La Regidoria de Cultura ha programat una reunió informativa aquest dijous 30 de maig, a les 19 h, a la sala Alfred Perenya per a totes les entitats culturals de la ciutat interessades en aquests ajuts. La trobada ha de servir per facilitar el tràmit i resoldre els dubtes que puguin sorgir.