<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/culturalleida-posa-a-la-venda-les-entrades-dels-espectacles-d2019arts-esceniques-i-musica-de-la-tardor>>.

CulturaLleida posa a la venda les entrades dels espectacles d’arts escèniques i música de la tardor

S’han programat 37 espectacles i concerts al Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre de la Llotja

El Teatre Municipal de l’Escorxador i el Teatre de la Llotja posen a la venda més de 6.000 entrades, mentre que l’Auditori Municipal Enric Granados en posa més de 13.550

La temporada de tardor s’obrirà el 21 de setembre amb diverses actuacions a la plaça Esteve Cuito

S’han programat 37 espectacles i concerts al Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre de la Llotja

El Teatre Municipal de l’Escorxador i el Teatre de la Llotja posen a la venda més de 6.000 entrades, mentre que l’Auditori Municipal Enric Granados en posa més de 13.550

La temporada de tardor s’obrirà el 21 de setembre amb diverses actuacions a la plaça Esteve Cuito

Enguany, per segona vegada, la temporada cultural de tardor impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida s’estrena amb una inauguració al carrer i cercant vincles amb les entitats veïnals i escoles dels barris de la ciutat on hi ha els equipaments escènics. El tret de sortida es farà dissabte, 21 de setembre, a partir de les 17 h a la plaça Esteve Cuito, amb l’espectacle Otra Danza de la companyia La Danza, i Lilliput, de la mà de Tombs Creatius.

Aquesta temporada continuen els descomptes conjunts d’Arts Escèniques i música, així com els abonaments iniciats durant la campanya anterior amb què es pretén, a més de la fidelització del públic, que també puguin aconseguir el millor preu amb la màxima flexibilitat. Així, trobem  l’Abonament 3 (fins a un 20% de descompte triant 3 funcions o concerts) i l’Abonament 5 (fins a un 25% de descompte triant 5 funcions o concerts). Aquests abonaments inclouen les entrades de tota la programació d’arts escèniques i música de tardor 2024 i són unipersonals. A més, se seguirà aplicant un 50% de descompte a l’alumnat d’estudis de música, teatre i dansa de la ciutat que siguin menors de 20 anys. Per poder aplicar-se aquest descompte cal registrar-se realitzant un tràmit online al web de l’Ajuntament de Lleida.

D’altra banda, l’Ajuntament de Lleida i els seus equipaments escènics i musicals estan adherits al programa Apropa Cultura, una iniciativa socioeducativa dels equipaments culturals i de les administracions públiques adreçada als usuaris de centres socials que treballen amb persones en situació de desigualtat, discriminació, vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió social. Una altra avantatge és el Carnet Jove Lleida, que ofereix a tots els joves d’entre 12 i 30 anys (ambdós inclosos) i titulars del Carnet Jove, el 25% descompte a tots els espectacles d’arts escèniques i música on l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Teatre de la Llotja en siguin els promotors. Descompte aplicable només a les taquilles dels equipaments. Finalment, Cultura Jove és una campanya social impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que vol afavorir l’accés a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts, que permetrà també donar a conèixer les programacions estables dels equipaments públics i privats destinades als joves.

Les entrades es poden comprar a taquilla i online a les webs dels diferents equipaments municipals, així com a la web de CulturaLleida.

 

Programació del Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre de la Llotja

Pel que fa a la programació cultural, dins de l’apartat Grans noms destaquen tres espectacles protagonitzats per actors i actrius de renom. El 27 d’octubre, T de Teatre presenta La Dona Fantasma, una comèdia delirant i excessiva al Teatre de la Llotja. El 6 de novembre, al Museu Morera, es podrà gaudir del concert La nit: Bonis, Magrané, Schoberg i Bloch, creat pel Trio Fortuny (Bardolet - Codina - Heredia) amb la col·laboració de la companyia de dansa Mal Pelo. Aquest concert compta amb la col·laboració de Dansàneu, Festival de cultures del Pirineu. El divendres 20 de desembre, el Teatre de la Llotja acollirà l’Adversari, un dels textos més truculents i emblemàtics d’Emmanuel Carrère, dirigit per Julio Manrique i amb Pere Arquillué i Carles Martinez a l’escenari.

En l’apartat d’Imperdibles destaquen la història d’un feminicidi comès en plena dictadura franquista que qüestiona la responsabilitat col·lectiva. Es tracta de l’espectacle Viva!, amb la Loquace Compagnie Viva!, que es podrà veure el divendres 25 d’octubre al Teatre Municipal de l’Escorxador. Altres imperdibles són Le Congrès ne marche pas, de la mà de La Calòrica (el 10 de novembre al Teatre de la Llotja) i l’espectacle Udul amb los Galindos, Premi Nacional de Cultura 2016 (a la plaça de La Llotja els dies 15 i 16 de novembre) i Els Ossos de l’Irlàndès, amb Teatre Nu (a finals de novembre gaudirem a la sala 1 del Teatre de l’Escorxador).

D’altra banda, tornen els Escorxadijous el primer dijous de mes, propostes per a descobrir las avantguardes i obres post-contemporànies. Pel que fa a la secció Amb la tribu, s’oferirà quatre espectacles familiars per a tots els públics, dels que destaca La biblioteca de la curiositat infinita amb Marga Socias. El darrer dels espectacles anirà a càrrec de la companyia lleidatana Campi Qui Pugui amb l’estrena a Lleida de Matres.

En l’àmbit musical, es torna a programar òpera al Teatre de la Llotja. Serà el diumenge, 17 de novembre amb l’òpera La Boheme de G. Puccini, amb la Fundació Òpera de Catalunya.

Pel que fa a l’Auditori Municipal Enric Granados, del 3 al 10 de setembre acollirà la Segona Residència Artística de Jordi Savall amb la seva orquestra “Le Concert des Nations”. El dimarts, 10 de setembre, a les 19.00 h, a la sala simfònica tindrà lloc un Assaig general obert al públic amb entrada gratuïta. El 18 d’octubre, de la mà de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia, arriba a Lleida una estrella internacional, el violinista Maxim Vengerov, que oferirà el Concert per a violí de Mozart, mentre que el 16 de novembre sota la batuta de la directora francesa Laurence Equilbey i les veus de Núria Rial, José Antonio López i el Cor de Cambra del Palau, l’orquestra presentarà El Rèquiem de Fauré. La Franz Schubert Filharmonia també ens oferirà un concert per a tots els públics amb Les millors BSO de Disney, el 20 de desembre.

En música de cambra destaca el Trio Freixas (25 d’octubre), el duo format per la mezzosoprano Marisa Martins i el guitarrista Rafael Bonavita (22 de novembre) i Vespres d’Arnadí amb la veu de Marta Infante (30 de novembre). També al novembre l’Auditori acollirà dos dels concerts del Festival Jazztardor, com ja és habitual.

Al mes de desembre destaquen El Messies participatiu, que el divendres 14 de desembre posarà 200 veus sobre l’escenari de la sala simfònica de l’Auditori. Un concert que l’Associació Messies Participatiu ofereix per primera vegada a Lleida, unint les veus de l’entitat a les del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados.

Cal remarcar que durant l’any 2025 se celebrarà els 30 anys de la creació de l’Auditori Municipal Enric Granados, així com la commemoració dels 150 anys del naixement de Ricard Viñes.