La Casa d'Oficis ha tingut presència activa al Saló FormaOcupa 2023.

El 16è saló FormaOcupa tanca edició amb 200 ofertes laborals i centenars de consultes i entrevistes de treball

FormaOcupa dona resposta tant a la demanda de les persones interessades que el visiten, com a les necessitats del teixit empresarial lleidatà

FormaOcupa dona resposta tant a la demanda de les persones interessades que el visiten, com a les necessitats del teixit empresarial lleidatà

FormaOcupa 2023, (Saló de Formació i Ocupació de Lleida), tanca l’edició d’aquest 2023 amb la represa de la normalitat, amb un dia i mig de durada i amb el nou format que combina formació i ocupació. La 16ena edició d’aquesta fira ha complert amb els tres requisits bàsics d’un saló d’aquesta tipologia: proporcionar informació, orientació i fins i tot ocupació de forma directa, ja que les empreses participants han presentat més de 200 ofertes laborals. Des de Fira de Lleida s’ha destacat l’esforç de tots els agents socials per conformar un saló que doni resposta tant a la demanda dels visitants com a les necessitats del teixit empresarial lleidatà.

El Saló de Formació i Ocupació de Lleida esdevé un punt de trobada entre empreses, associacions, sindicats, institucions i els diferents actors del sector de la formació i l’ocupació, i això li aporta molta força com a impulsora del talent i del desenvolupament econòmic. En aquest sentit, el regidor de Responsabilitat Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, David Melé, ha mostrat la seva total satisfacció pel desenvolupament i el resultat de la fira i ha afirmat que  “any rere any se sumen més empreses i entitats a la fira, son més els alumnes que venen a buscar una oportunitat i al final la satisfacció és veure com creixem junts i generem les sinergies necessàries per oferir a alumnes, empreses i entitats un punt de trobada”.  També ha volgut posar de manifest que “és realment reconfortant que els alumnes posin de manifest fins a quin punt és útil aquesta fira per inspirar el seu futur professional i per ajudar-los a decidir quins estudis cursar o cap a on enfocar el seu futur laboral”.

FormaOcupa s’ha realitzat al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb 60 institucions i empreses i una seixantena d’activitats de tot tipus, com jornades, xerrades, tallers, sessions informatives, trobades d’assessorament, demostracions pràctiques i entrevistes de feina. El saló també ha registrat visitants de les comarques de l’Alt Urgell,  la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, l’Urgell i la Val d’Aran, a més de la Franja.

El saló es conforma com una plataforma per trobar oportunitats laborals, rebre orientació i assessorament sobre possibilitats acadèmiques i laborals, sobre l’emprenedoria i, en el cas dels treballadors ocupats, sobre la formació contínua. Està organitzat per l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Institut Municipal d'Ocupació, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i Fira de Lleida, i compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, CCOO, COELL, Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, PIMEC, Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i la UGT.