Les activitats han anat acompanyades de música en directe.

El Centre Històric celebra la cultura de la boira de Lleida

L’Associació de Veïns i Comerciants del Centre Històric omple el carrer Lluís Besa de boira en la iniciativa “Allò que la boira amaga – Hola hivern”

L’Associació de Veïns i Comerciants del Centre Històric omple el carrer Lluís Besa de boira en la iniciativa “Allò que la boira amaga – Hola hivern”

El carrer Lluís Besa, al Centre Històric de Lleida, s’ha omplert aquesta tarda de música, versos i boira amb la celebració de “Allò que la boira amaga – Hola hivern”. Una boira artificial i agradable que ha servit com a teló de fons per les activitats proposades per l’Associació de Veïns i Comerciants de la zona.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat per les tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Montse Pifarré, i els regidors Ignasi Amor i Mariama Sall; s’han atansat a la celebració que ha comptat amb actuacions musicals i escenificacions a peu de carrer, en les quals s’han explicat històries relacionades amb la boira i s’han llegit poemes i relats al voltant d’aquest fenomen meteorològic tan característic de Lleida.

En un ambient festiu, aquest espai intervingut del carrer Lluís Besa ha ofert simultàniament les activitats d’Emboiravidres de la llibreria La Sabateria, ha permès als assistents gaudir de la instal·lació artística de la guerrilla del Gilda a l’estudi Instantropia i de l’exposició a la Cova del bar Carrincló.

Montse Pifarré, com a regidora de la zona del Centre Històric, ha detallat en què consisteix aquesta iniciativa promoguda pels veïns i comerciants, fent recull dels diferents episodis del cicle d’activitats i la seva vinculació amb les estacions de l’any. Tall de veu

Per la seva banda, l’alcalde Pueyo ha remarcat el caràcter identitari de la boira al municipi de Lleida i les seves peculiaritats estètiques a l’hora de construir un univers visual diferent i particular. Així mateix, ha posat de manifest la importància d’aquest tipus d’iniciatives que incentiven la vida als barris a peu de carrer i les sinergies entre comerços i veïnat. Tall de veu