El Centre Jove de Salut Sexual de l’Ajuntament de Lleida ha treballat conjuntament amb el grup musical en la creació de la cançó “Suant la Samarreta”, el primer single del grup d’aquest 2024 i que té com a objectiu la promoció de les relacions sexuals i afectives saludables.

El Centre Jove de Salut Sexual de la Paeria i el grup lleidatà Sexenni s’uneixen per promoure la sexualitat positiva entre els i les joves lleidatanes

La col·laboració s’ha fet efectiva a través de “Suant la samarreta”, una cançó que incorpora alguns dels trets de les relacions sexoafectives sanes

La col·laboració s’ha fet efectiva a través de “Suant la samarreta”, una cançó que incorpora alguns dels trets de les relacions sexoafectives sanes

El Centre Jove de Salut Sexual de l’Ajuntament de Lleida, inaugurat el passat 16 de novembre del 2023, ha treballat conjuntament amb el grup musical en la creació de la cançó “Suant la Samarreta”, el primer single del grup d’aquest 2024 i que té com a objectiu la promoció de les relacions sexuals i afectives saludables. La composició permet fer visible, a través de la música i dels propis joves, els principals temes que envolten la sexualitat, com el respecte, el consentiment, la pluralitat, la protecció i el plaer.

Sexenni és un grup de música urbana format per sis joves lleidatans que va néixer el 2019 de l’amistat entre companys d’institut i que ja compta amb grans èxits al seu recopilatori. En les seves composicions s’hi pot trobar reggaeton, trap i altres gèneres, sempre amb essència positiva, informal i irònica. En aquest sentit, la cançó facilita el compliment dels principals objectius del Centre Jove de Salut Sexual com la de fomentar entre els i les joves l’apoderament per una sexualitat positiva, responsable, lliure i plena des de l’enfocament bio-psico-social i en base a les estètiques i plataformes de comunicació més utilitzades, alhora que promou els drets sexuals i reproductius. Forma part doncs, de la campanya de difusió del nou recurs comunitari de la ciutat.

El centre s’adreça al col·lectiu d’adolescents i joves de fins a 30 anys de Lleida i a la població vulnerable pel que fa a la incidència d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS). S’inclouen també les persones amb diferents diversitats. L’espai és totalment gratuït i compta amb consultes presencials individuals o en grup, amb cita prèvia o sense i també atenció telefònica i telemàtica. L’horari d’atenció al públic és de dilluns i dijous de 9 a 16 hores i dimarts, dimecres i divendres de 14 a 19 hores. El centre és un espai amigable, que treballa de manera comunitària i en xarxa amb altres recursos del territori on els i les joves poden acudir-hi  per rebre informació i assessorament sobre ITS,  embaràs, anticoncepció, diversitat funcional, menstruació, plaer i pràctiques, violència masclista i LQTBIQ+. A més a més de l’assessorament, també s’hi realitzen proves d’ITS i d’embaràs i quan és necessari, es deriven els casos a altres recursos.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de la Regidoria de Salut Pública: Centre Jove de Salut Sexual - Salut Pública (paeria.cat).

La  cançó i el videoclip es poden visualitzar al Youtube i a la plataforma Spotify.