El joc i la canalla omple els Camps Elisis de Lleida amb motiu del Lleida Juga.

El joc i la canalla omple els Camps Elisis de Lleida amb motiu del Lleida Juga

La Xarxa Municipal de Ludoteques commemora el Dia Internacional del Joc amb aquesta activitat on els jocs en són protagonistes

El Lleida Juga celebra enguany el seu 15è aniversari

La Xarxa Municipal de Ludoteques commemora el Dia Internacional del Joc amb aquesta activitat on els jocs en són protagonistes

El Lleida Juga celebra enguany el seu 15è aniversari

Lleida ha tornat a celebrar el Dia Internacional del Joc amb el XIV Lleida Juga, la gran festa del joc organitzada per la Xarxa Municipal de Ludoteques de la ciutat, que ha tingut lloc aquesta tarda al recinte dels Camps Elisis. Amb aquest esdeveniment familiar, les ludoteques han reivindicat el joc com a element fonamental del desenvolupament dels infants i com a element fonamental d’aprenentatge i gaudi

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha participat en l'activitat i ha destacat l'èxit de participació de nens i famílies en aquesta trobada. El Lleida Juga és una jornada lúdica consolidada a la ciutat de Lleida que ha anat creixent any rere any. Va néixer amb un format molt petit al pati de la ludoteca de Cappont com una trobada de les cinc ludoteques municipals. A la 6a edició, l’any 2014, es va sortir del pati de la ludoteca i es va anar ampliant cap al dels Camps Elisis. L’any següent, el 2015, es va convidar a empreses dedicades al món del joc a participar del Lleida Juga i cada vegada són més les empreses que participen de la iniciativa.

La jornada d’enguany continua la seva línia de creixement i en aquesta edició comptarà amb 56 empreses i entitats col·laboradores, 33 de les quals son editorials de jocs de taula que han fet la donació de jocs que es presentaran al Lleida Juga i que després de la festa passaran a formar part del fons lúdic de la Xarxa Municipal de Ludoteques, on estaran al servei de les famílies tan per jugar-hi presencialment com en el servei de préstec. La resta d’entitats i empreses col·laboradores són establiments de la ciutat dedicades al món del joc, escoles d’art i escoles de música, que faran tota mena de propostes que interrelacionin la seva activitat i el joc.

Les persones assistents a la festa han pogut gaudir de propostes de joc creades per l’equip educatiu de la les ludoteques municipals com un espai per a nadons i primera infància, taules d’experimentació, minimons, jocs d’habilitat, jocs de construcció, circuïts sensorials, jocs a la gespa, jocs de taula, etcètera.

A més a més, aquest any s’ha experimentat amb una proposta de joc innovadora, anomenada la Pilotada de la companyia Circ de Jocs, que es durà a terme dins la mateixa Glorieta dels Camps Elisis. Una activitat experimental on jugar i prendre consciència corporal, un temps on connectar amb el cos i les persones i una estona dedicada a trobar el seny, l’equilibri i també la rauxa. Un lloc adequat per fluir, jugar i ser.

Aquest any el Lleida Juga clou amb un fi de festa a la part central del Parc junt a la glorieta amb globus i confeti per commemorar els dos aniversaris que enguany celebrem el 15è Lleida Juga i els 25 anys de la creació de la primera ludoteca de la Xarxa Municipal de Ludoteques.