La Gran Festa de la Gastronomia 2024 es farà dilluns al Mercat del Pla.

El Mercat del Pla acollirà la Gran Festa de la Gastronomia

Oberta al públic en general a les 18.30 h, s’hi podrà maridar tapes amb vins DO Costers del Segre o cervesa a preus populars

La Federació d’Hostaleria organitza la festa, que coincideix amb el lliurament de premis del 33è Concurs lleidatà Joves Cuiners Àngel Moncusí

Oberta al públic en general a les 18.30 h, s’hi podrà maridar tapes amb vins DO Costers del Segre o cervesa a preus populars

La Federació d’Hostaleria organitza la festa, que coincideix amb el lliurament de premis del 33è Concurs lleidatà Joves Cuiners Àngel Moncusí

El Mercat del Pla, al Centre Històric, acollirà aquest dilluns la Gran Festa de la Gastronomia que s’estrena en aquest espai per donar-hi un format diferent, de “market place”. A partir de les 18.30 h, s’hi podran trobar parades de restauradors del territori  que prepararan una varietat de tapes, tant fredes i calentes, per assaborir i experimentar sabors i aromes diversos.

Hi participaran els restaurants següents: El Dien (Vallfogona de Balaguer), Lo Ponts (Ponts), Saroa (Lleida), Pessets (Sort), Fonda Farré (Baro), Carballeira (Lleida), Aimia (Lleida), Hostal Benet (Les Borges Blanques), L’Espurna (Lleida), El Barri (Lleida), Isidre (Lleida), QR Cafè (Lleida), Txoko (Lleida), Ferreruela (Lleida) i Sucre i Disseny (Alcarràs).

Les tapes que ofereixin es podran maridar amb vins DO Costers del Segre o cervesa. El preu de la tapa és de 4 euros i el de la beguda, 2 euros. La trobada estarà amenitzada per un DJ.

La Federació d’Hostaleria de Lleida organitza aquesta cita gastronòmica, que compta amb el suport de diverses institucions i empreses, entre les quals Turisme de Lleida.

 

Premis XXXIII Joves Cuiners

En el marc d’aquesta festa es farà el lliurament dels Premis Joves Cuiners Àngel Moncusí, que enguany arriben a la 33a edició, amb la participació de 12 joves cuiners talentosos als fogons. El concurs lleidatà demostra un any més el seu compromís amb el jove talent i amb la gastronomia del territori.

Els joves cuiners que hi participen, que treballen actualment a la cuina d’un restaurant lleidatà, són: Helena Costa del Cantamanyanes (Lleida), Jordi Palou de L’Antic Forn (Cervera), Martí Segura de L’Estoneta (Vilanova de Bellpuig), Marc Raluy del Saroa (Lleida), Pol Cura de Cuina Pol Cura (Lleida), Pau Sauret de Cal Xirricló (Balaguer), Genís Santos de El Barri (Lleida), Judit Jové del Cram (Maials), Iván Minguell i Eduard Llop procedents de El Truc (Agramunt).

Procedents de les escoles participen Gerard Barbosa de l’Escola d’Hoteleria del Pallars i Leire Pérez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR).