L'alcalde Larrosa amb el president de RENFE, Raül Blanco.

El paer en cap de Lleida convoca els alcaldes i alcaldesses de Balaguer, Les Borges Blanques, Cervera, Mollerussa, Tàrrega i Tremp en un grup de treball per a avançar en matèria ferroviària

L’alcalde Larrosa s’ha reunit aquest matí amb el president de RENFE, Raül Blanco

El Pla de Rodalies, la recuperació de les freqüències, el sistema d’abonaments,  i la creació d’un grup de treball territorial en matèria ferroviària, centren els eixos de la reunió

L’alcalde Larrosa s’ha reunit aquest matí amb el president de RENFE, Raül Blanco

El Pla de Rodalies, la recuperació de les freqüències, el sistema d’abonaments,  i la creació d’un grup de treball territorial en matèria ferroviària, centren els eixos de la reunió

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha reunit avui, a Madrid, amb el president de RENFE, Raül Blanco, per plantejar diferents temes que permetin recuperar la competitivitat social de Lleida gràcies a més freqüències i més serveis ferroviaris.

Com a primer efecte de la reunió, l’alcalde Larrosa i el president de Renfe, Raül Blanco, han acordat la creació a Lleida d’una comissió de treball en matèria ferroviària. En aquest sentit, el Paer en Cap convocarà avui mateix aquest grup de treball amb els alcaldes i alcaldesses de Balaguer, Les Borges Blanques, Cervera, Mollerussa, Tàrrega i Tremp per determinar i concretar el Pla de Rodalies de Lleida, i treballar en comú les estratègies necessàries per desenvolupar el transport ferroviari a ponent.

En el decurs de la reunió, l’alcalde Larrosa ha anat desgranant diferents eixos en matèria ferroviària.

Primerament, la necessitat d’explorar de quina manera es pot reforçar la capacitat de mobilitat per als lleidatans, perquè, segons ha explicat l’alcalde “és un tema claríssim de competitivitat territorial”. En segon terme, Larrosa també ha posat damunt la taula el paper rellevant que ha de tenir Lleida en els trajectes dels convois internacionals Barcelona - Lió i Madrid – Marsella, tot i reconèixer que Renfe és l’única empresa ferroviària que dona servei d’alta velocitat a Lleida.

També s’ha parlat de tarifes i abonaments “per a poder competir des del punt de vista social en termes econòmics, sobretot per a la gent que necessita la mobilitat per anar a treballar, estudiar, etc.” ha dit l’alcalde. En aquest nivell, Renfe s’ha compromès a estudiar en quin punt està Lleida en relació a l’evolució que s’està donant en altres destinacions ferroviàries.

I com a quart eix, l’alcalde ha preguntat en quin punt estava la disposició de Renfe de poder operar el Pla de Rodalies de Lleida i amb quina immediatesa. I, en aquest sentit, Raül Blanco li ha manifestat que, després de la reunió amb el govern de la Generalitat, estan pendents de rebre l'encàrrec. Larrosa ha subratllat que “només amb aquest pla se situen al mapa totes les necessitats, de tots els serveis, dels convois, de les freqüències, etc.”

Larrosa i Blanco es tornaran a reunir d'aquí 15 dies per tal de recollir més informació i continuar treballant de manera coordinada.

A la reunió també hi ha assistit Gonzalo Pastor, director de Relacions Institucionals de RENFE i José Luís Cachafeiro, director general d’Operacions de RENFE