La Guàrdia Urbana compta des d’avui amb 233 agents després de l’acte de presa de possessió de 15 nous i noves agents que s’ha celebrat al Saló de Plens de la Paeria i que ha estat presidit pel paer en cap, Fèlix Larrosa.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, rep els 15 nous i noves agents de la Guàrdia Urbana de Lleida “per avançar en la ciutat segura, cívica i lliure que tots i totes volem”

El Saló de Plens de la Paeria acull l’acte de presa de possessió amb el qual la policia local de Lleida arriba als 233 agents

El Saló de Plens de la Paeria acull l’acte de presa de possessió amb el qual la policia local de Lleida arriba als 233 agents

La Guàrdia Urbana compta des d’avui amb 233 agents després de l’acte de presa de possessió de 15 nous i noves agents que s’ha celebrat al Saló de Plens de la Paeria i que ha estat presidit pel paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la 3a tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón; l’Intendent en Cap, Josep Ramon Ibarz, i l’Inspector Sotscap, Josep Mallada.

Larrosa ha donat l’enhorabona a totes i tots i ha destacat la importància de dotar la Guàrdia Urbana de més agents “per avançar en la ciutat segura, cívica i lliure que tots i totes volem”.

“Sou un actiu importantíssim i una part essencial de l’engranatge municipal que fa possible el funcionament del dia a dia de la ciutat. Però sobretot sereu al costat de la gent de Lleida i de la ciutat, la nostra raó de ser com a administració i com a cos de la Policia Local”, ha posat de relleu el paer en cap.

“Tenim una gran Guàrdia Urbana de Lleida empàtica, eficient i, sobretot, efectiva. Ho demostren les recents detencions, juntament amb Mossos d’Esquadra, de presumptes autors de robatoris a l’Horta. Tenim una gran Guàrdia Urbana que volem que sigui encara millor, per fer front a un dels grans desafiaments d’aquests temps a pràcticament totes les ciutats, la seguretat”, ha assegurat l’alcalde.

“El nou Pla Local de Seguretat que hem aprovat enguany, fet amb una àmplia col·laboració, defineix molt clarament quin és el model pel qual apostem.

En primer lloc, la policia de proximitat que ja està en marxa des de la passada tardor: unitats més implicades en cada zona, perquè les coneguin millor i perquè, per tant, puguin afrontar i resoldre les diferents situacions de manera preventiva.

Dins d’aquesta proximitat per la qual treballem, també s’estan trobades de la Guàrdia Urbana i Mossos amb les entitats veïnals de Lleida.

Altres mesures implementades els darrers mesos són el Pla d’Actuació per prevenció de robatoris a l’Horta, els dos drons que reforcen la seguretat també en aquesta zona i el nou programari informàtic de gestió amb què comptarà el cos. Apostem per la màxima tecnificació i, a la vegada, la màxima proximitat a la ciutadania.

La Guàrdia Urbana de Lleida també ha de seguir creixent en efectius. Tenim en marxa processos de promoció interna i reforçarem el cos per arribar als 250 efectius. Avui, dels 15 que s’incorporen, 6 son dones. Seguirem treballant en aquesta línia”, ha explicat Larrosa.

Finalment, el paer en cap ha destacat que “tenim un full de ruta clar i no abaixarem la guàrdia ni permetrem la més mínima percepció d’impunitat davant conductes delictives. Sumarem esforços per actuar amb contundència quan calgui i per posar l’accent en la proximitat i en la prevenció. Una ciutat més segura és una ciutat més lliure”.

A la presa de possessió han assistit el cap de l’oposició, Xavier Palau, els portaveus dels grups municipals Violant Cervera i Gloria Rico, i la regidora Sandra Castro.