Alumnes becats per Google en edicions anteriors al Liquid Galaxy Lab.

El Parc Agrobiotech acollirà aquest estiu onze alumnes becats per la multinacional Google

El projecte Liquid Galaxy, que té la seu als Laboratoris TIC del Parc, arribarà ja als 94 alumnes formats des de l’any 2010, amb un finançament aportat de 580.000 euros 

El projecte Liquid Galaxy, que té la seu als Laboratoris TIC del Parc, arribarà ja als 94 alumnes formats des de l’any 2010, amb un finançament aportat de 580.000 euros 

La multinacional tecnològica Google ha renovat la confiança en el projecte Liquid Galaxy dels Laboratoris TIC del Parc Agrobiotech Lleida, per onzè any consecutiu. Aquest estiu seran 11 els joves becats per a desenvolupar projectes de codi lliure a partir de l’eina Google Earth i els equips informàtics de les quals disposa el Liquid Galaxy de Gardeny per visualitzar-la.  

Dos dels alumnes becats són estudiants lleidatans de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Artur Cullerés i Rafel Salgueiro, i també n’hi ha d’altres països, com l’Índia i el Brasil. Els onze elegits estaran desenvolupant els seus projectes entre el juny i l’agost, i compten amb ajuda de 23 mentors, sis dels quals són de Lleida (Paula Vidal, Claudia Diosán, Ivan Josa, Pau Francino, Marc González i Andreu Ibáñez), que han dut a terme també la feina de selecció entre les 43 propostes presentades, d’acord amb Google. 

El projecte lleidatà Liquid Galaxay és una de les organitzacions mentores de la iniciativa Google Summer of Code, que promou el desenvolupament d’aplicacions informàtiques de codi lliure per part de persones interessades a avançar en la programació d’aquest tipus d’eines arreu del món. 

Amb aquests onze nous programadors, des de l’any 2010 el Liquid Galaxy Lab haurà acollit un total de 94 alumnes becats per Google, amb una aportació econòmica total de 580.000 euros, en una experiència única a Espanya. Respecte a edicions anteriors, s’ha constatat un gran augment de l’interès i de les propostes presentades.