El pessebre de la Mariola ocupa 45 metres quadrats.

El Peu del Romeu i La Mariola referents del pessebrisme a Lleida

L’alcalde ha visitat avui aquests pessebres emblemàtics de la ciutat

El de la Mariola està disposat en 45 metres quadrats

La Capella del Peu del Romeu permet gaudir de la creació e Jesús Insa amb suro, cartó i paper

L’alcalde ha visitat avui aquests pessebres emblemàtics de la ciutat

El de la Mariola està disposat en 45 metres quadrats

La Capella del Peu del Romeu permet gaudir de la creació e Jesús Insa amb suro, cartó i paper

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visita avui visitarà el Pessebre de l’església de Sant Pau de la Mariola i l’ exposició de Diorames i Pessebres del cicle de Nadal 2023, organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que han despertat l’interès de molts lleidatans i lleidatanes aquestes festes de Nadal.

A la Mariola, l’alcalde ha pogut gaudir del pessebre més grans que hi ha a la ciutat i que es pot visitar a  la parròquia de Sant Pau del barri.  De nou, és una construcció  feta per Virgilio del Olmo, amb l’ajut de la seva esposa Cati i la seva família, també els nets.

El pessebre té 45 metres quadrats i el composen unes 400 figures de fang de diferents mides i estils. L’any passat, el Pessebre Monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola va guanyar el  88è Concurs de Pessebres que organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes

Precisament, l’alcalde, acompanyat de Jordi Curcó, president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, també ha pogut gaudir de la mostra de pessebres que aquestes festes han gaudit més de 4.000 persones que han passat ja per la capella del Peu del Romeu, seu de l’entitat, per tal de visitar l’exposició de diorames i pessebres.

En el marc del cicle de Nadal, l’entitat munta, en aquest emblemàtic espai, un pessebre emblemàtic del Nadal lleidatà, perquè sigui punt de referència de l’art pessebrista.  Per aquest Nadal s’ha triat el treball del pintor, artista i pessebrista Jesús Insa, que proposa la seva particular concepció de l’art i del pessebre emprant com a elements bàsics suro, cartró i paper, que ell modela i pinta a mà, imitant paisatges i muntanyes.

El pessebre de Jesús Insa està disposat en dues plantes. Es pot visitar, a la capella,  totes les tardes fins el diumenge 7 de gener, de les 6 a les 8'30.