El programa Emprèn Bio 4.0 forma i assessora en bioeconomia 18 persones emprenedores i empreses.

El programa Emprèn Bio 4.0 forma i assessora en bioeconomia 18 persones emprenedores i empreses

El projecte dona suport en la concreció d’iniciatives, des de la idea de negoci o la definició del model, fins a la constitució d’empreses o per contrastar el projecte en el cas de les empreses ja existents

La Paeria lidera aquest projecte amb la Universitat de Lleida, el CEEILLeida i Eurecat i compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i FEMAC

El projecte dona suport en la concreció d’iniciatives, des de la idea de negoci o la definició del model, fins a la constitució d’empreses o per contrastar el projecte en el cas de les empreses ja existents

La Paeria lidera aquest projecte amb la Universitat de Lleida, el CEEILLeida i Eurecat i compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i FEMAC

El projecte de preacceleració Emprèn Bio 4.0 està formant i assessorant en l’àmbit de la bioeconomia 18 persones i posa al seu abast eines i el suport necessari per emprendre i/o crear la seva empresa o reforçar-la en el cas de les ja existents. A través de les hores de formació i de mentoria, rebran suport en els seus projectes, en qualsevol fase del procés, des del desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci, la constitució d’empreses en el camp de la bioconomia o contrastar el projecte en el cas de les empreses ja creades.

Emprèn Bio 4.0 és un programa de formació i mentoria que té com a objectiu promoure l’emprenedoria en bioeconomia i la creació d’empreses basades en la innovació i la tecnologia. El programa s’estructura en dues parts, durant tres mesos, del 19 de setembre al 19 de desembre. D’una banda, consta de 101 hores de formació, en línia i presencials, en innovació, tecnologia, nous models de negoci i gestió empresarial, visites presencials per veure casos d’èxit. D’altra banda, hi ha una borsa de 60 hores de mentories, a repartir entre els projectes participants, que imparteixen professionals amb experiència acreditada que guiaran i assessoraran les persones emprenedores participants.

Concretament el programa formatiu consta de 4 blocs:
-Cadena de valor de la bioeconomia: mercat, oportunitats i necessitats (11 hores)
-Gestió empresarial, emprenedoria i innovació a la cadena de valor agro-food (30 hores)
-Tecnologia, bioeconomia circular i sostenibilitat (18 hores)
-Tecnologies disruptives per crear reptes innovadors en la bioeconomia (42 hores)

Aquest és la primera edició que es desenvolupa a Lleida del programa Emprèn Bio 4.0. La Paeria lidera aquest projecte que s’ha presentat conjuntament amb la Universitat de Lleida, la Fundació CEEILleida i el centre tecnològic Eurecat. També compta amb la col·laboració del Parc Agrobiotech Lleida i el Clúster de Maquinària Agrícola i dels medis de producció agrícola (FEMAC). El programa PRIMER està subvencionat pel departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

El programa inclou també alguna sortida que complementa la formació. El dimecres 8 de novembre es va realitzar una sortida per conèixer casos d’èxit centrada en bioeconomia forestal amb el següent programa:
-Visita a laboratoris dbA-UdL (Centro de Desarrollos Biotecnológicos y Agroalimentarios-Universitat de Lleida) al Parc Agrobiotech, per veure opcions d’obtenció de subproductes a partir de la fusta i de la transformació de biomassa.
-Visita a les instal·lacions INCAFUST-CTFC (Institut Català de la Fusta-CTFC) al Parc Agrobiotech, per conèixer opcions d’utilització de la fusta com a material de construcció.
-Visita a la plantació experimental de cultiu de tòfones a Maials, per parlar del cultiu de productes forestals no fustaners.
-Visita a l’experiència d’aprofitament de restes de cultius fruiters per a ús energètic a Sudanell.

L’àrea municipal de Promoció de la Ciutat desenvolupa diversos projectes i accions que contribueixen a l’activitat econòmica de la ciutat i el territori. Ho fa interactuant amb mateixos agents implicats en el sector de l’economia i l’emprenedoria, per oferir un servei públic proper i de qualitat. Ofereix cobertura per al foment de l’emprenedoria, per al creixement dels negocis i les comunitats emprenedores i per alinear sinergies. També posa en marxa serveis de suport a la inversió.