El Roda Roda exposa un Seat Ibiza Olímpico: el cotxe dels Jocs del 1992. És la peça del trimestre que es podrà visitar fins al 29 de juny.

El Roda Roda exposa un Seat Ibiza Olímpico: el cotxe dels Jocs del 1992

És la peça del trimestre que es pot visitar fins al 29 de juny

És la peça del trimestre que es pot visitar fins al 29 de juny

El Museu de l’Automoció Roda Roda de Lleida exposa, en el seu cicle La peça del trimestre, un Seat Ibiza Olímpico. Es tracta d’una versió del popular model de la marca catalana, que va ser creat especialment per als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 com a flota de vehicles disponibles a la Vila Olímpica, amb els colors i logotip dels Jocs.

Seat era patrocinador oficial i va crear vehicles especials per a l’ocasió a partir dels models Toledo i Ibiza. Del Toledo se’n van fer dues versions: una anomenada Podium, amb només 24 unitats, per entregar als medallistes espanyols, amb detalls exclusius; i una altra d’elèctrica que acompanyava el recorregut de la torxa olímpica i la prova la marató. La versió de l’Ibiza s’utilitzava per a desplaçaments interns de l’organització i esportistes, a la Vila Olímpica i entre les seus.

Un cop acabat els Jocs, els vehicles es van posar a la venda, com altres materials i mobiliari utilitzats. 32 anys més tard, París acull una nova edició dels Jocs i el model exposat segueix en funcionament.

L’exposició s’acompanya d’objectes originals de l’esdeveniment, com ara una torxa olímpica que va fer el recorregut entre Vinaixa i Vimbodí, amb el xandall oficial del rellevista, una medalla commemorativa i dos exemplars del Diari de Lleida sobre els Jocs i els vehicles de Seat.

L’exposició compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal i es pot visitar al museu fins al 29 de setembre.