El Teatre municipal de l'Escorxador de Lleida acollirà aquest divendres la presentació i signatura del llibredisc 'Luar Na Lubre XX. Encrucillada”.

El Teatre de l'Escorxador acollirà divendres la presentació i signatura del llibredisc 'Luar Na Lubre XX. Encrucillada”

Aquest treball conté fotografies i textos de personalitats de la música, la literatura i el periodisme de la cultura gallega i compta a més amb les veus de Pablo Milanés, SÉS, Rosa Cedrón i altres artistes que han col·laborat amb la formació gallega

Divendres, Luar Na Lubre presenta les cançons del nou treball al concert (20 h) del Festival Músiques Disperses MUD

Aquest treball conté fotografies i textos de personalitats de la música, la literatura i el periodisme de la cultura gallega i compta a més amb les veus de Pablo Milanés, SÉS, Rosa Cedrón i altres artistes que han col·laborat amb la formació gallega

Divendres, Luar Na Lubre presenta les cançons del nou treball al concert (20 h) del Festival Músiques Disperses MUD

El Teatre Municipal de l´Escorxador de Lleida serà l´escenari de l´acte de presentació i signatura d´exemplars del llibredisc ´Luar Na Lubre XX. Encrucillada”, que tindrà lloc aquest divendres, 15 de març, a les 18.30 hores. Es tracta d'un treball que recull alguns dels temes més emblemàtics del grup gallec Luar Na Lubre, en gairebé 40 anys de camí musical, a més d'una cronologia fotogràfica i literària amb testimonis de més de 60 personalitats de la música, la literatura i el periodisme de Galícia.

La presentació comptarà amb l'assistència de Bieito Romero i Xabier Ferreiro, membres del grup Luar Na Lubre, que explicaran el contingut del disc i del CD i atendran els mitjans de comunicació.

‘Luar Na Lubre XX. Encrucillada” té caràcter recopilatori i conté temes icònics de tots els temps, que han estat reinterpretats amb noves versions i amb veus tan destacades, com la del cantautor cubà Pablo Milanés, SÉS i Rosa Cedrón, entre d'altres.

Concert al Festival Músiques Disperses

Aquesta presentació serà l'avantsala del concert que oferirà Luar Na Lubre, al Teatre Municipal de l'Escorxador, a les 20.00 hores, dins del programa del Festival Músiques Disperses MUD de Lleida.

Les entrades (des de 20 euros) es poden adquirir al web i a la taquilla del Teatre de l’Escorxador (C/Lluís Companys s/n), una hora abans de l’inici de l’actuació.

En els seus 37 anys de camí musical, Luar Na Lubre, el grup més internacional del folk a Galícia ha venut més de 350.000 exemplars i ha rebut dos Discos d'Or, 9 Premis de la Música i altres reconeixements, dins i fora de Galícia. Luar Na Lubre ha ofert més de 2.500 concerts a més de 40 països, on ha participat en festivals destacats de música folk, en què ha actuat juntament amb artistes internacionals, com Mike Oldfield, The Waterboys, el llegendari grup The Corrs o Bob Geldof i espanyols, com Víctor Manuel, Miguel Rios, Luz Casal, Ismael Serrano, Pedro Guerra o Diana Navarro.

Luar Na Lubre, que significa 'llum de lluna al bosc sagrat dels celtes', es va fundar a la ciutat de la Corunya (Galícia) el 1986, amb la vocació d'interpretar, desenvolupar i divulgar la música i la cultura de Galícia. El seu repertori es basa fonamentalment en les músiques d'arrel, des del respecte, però amb perspectiva de modernitat.

La formació gallega està composta per Bieito Romero (gaites, acordió, viola de roda), Irma Macías (veu), Nuria Naya (violí), Patxi Bermúdez (bodhran, tambor), Pedro Valero (guitarra acústica), Xavier Ferreiro (percussió llatina, efectes), Xan Cerqueiro (flautes) i Brais Maceiras (acordió).

Aquest treball compta amb el suport de la Xunta de Galícia, dins del Programa Operatiu FEDER GALÍCIA 2014-2020, i finançat per la Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), com a part de les respostes de la Unió Europea a la pandèmia de la Covid-19.

Recordem que la dissetena edició del MUD, també conegut per Músiques Disperses, festival pioner de neo-folk a l’estat espanyol, tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 14 al 17 de març de 2024.

L’edició d’enguany es presenta amb artistes com Lina_, Luar Na Lubre, Dave Bixby, Judit Neddermann, Mercedes Peón, Marala, Alba Careta i Henrio, Dengue Dengue Dengue, River Omelet i Shooglenifty, conformant un cartell equilibrat i potent, amb artistes de reconeguda trajectòria i noves propostes que s’obren camí en el folk modern, totes amb directes sorprenents i excitants.

El festival organitzat per l’Ajuntament de Lleida de forma exclusiva i reconegut com un dels festivals més particulars del territori, serveix d’aparador per projectar nous camins que el folk modern emprèn amb el pas del temps i es reivindica com a missatger intergeneracional, pont entre la tradició i la modernitat.

Multitud d’artistes han passat ja pel MUD, molts de reconeguts (WITCH, The Parson Red Heads, Kacy & Clayton, Estas Tonne, Donovan, Omar Souleyman, Fairport Convention, Magna Carta, Vashti Bunyan, BaBa ZuLa, Vieux Farka Touré, Nick Mulvey…) i molts d’emergents i desconeguts que han sorprès tothom, evidenciant la filosofia del festival (Ouzo Bazooka, Constantine, Lisa o Piu, Circulus, Ashwin Batish, Lovely Luna, Sieben, etc.), sense deixar de banda artistes nacionals de gran nivell com Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Silvia Pérez-Cruz, Baiuca, etc.

Els concerts d’aquesta edició es podran gaudir concentrats al complex de l’Escorxador, a la sala 1 del Teatre i al Cafè, amb serveis a la plaça Esteve Cuito, on també hi haurà dos concerts-vermut gratuït el dissabte 16 i el diumenge 17.

Més informació del MUD 2024 - Lleida
Entrades a la venda: www.musiquesdisperses.com