L'alcalde, el regidor, els tres patges i el president de l'Associació Reis Mags de Lleida amb les Claus de la Ciutat que es donaran als Reis d'Orient.

Els infants de Lleida podran saludar els Reis Mags d’Orient al Saló de Sessions de La Paeria

Tot a punt per a la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient 2024 a la ciutat de Lleida

Un espectacle itinerant de més de 2 quilòmetres de llargada, amb 42 elements, 11 carrosses, i 21 companyies i bandes de Lleida

Lleida aposta per un esdeveniment inclusiu i accessible

Es llençaran  2 tones de caramels lliures d’al·lèrgens

Tot a punt per a la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient 2024 a la ciutat de Lleida

Un espectacle itinerant de més de 2 quilòmetres de llargada, amb 42 elements, 11 carrosses, i 21 companyies i bandes de Lleida

Lleida aposta per un esdeveniment inclusiu i accessible

Es llençaran  2 tones de caramels lliures d’al·lèrgens

L’Alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del Regidor de Festes, Xavi Blanco, de tres Patges Reials, i del president i diversos membres de l'Associació Reis Mags de Lleida, ha presentat avui la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient d’aquest any 2024  a la ciutat de Lleida. La presentació s’ha fet al Saló de Sessions de La Paeria que, com a novetat d’enguany, serà l’espai al que, podran accedir totes les nenes i tots els nens de Lleida que ho desitgin, per a saludar els tres Mags, demà divendres, 5 de gener, al vespre.

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran, demà, a la ciutat de Lleida, en tren. Es preveu que estiguin a l’estació Lleida Pirineus cap a les 17.15 de la tarda on seran rebuts per les autoritats de la ciutat. I, tot seguit, a partir de les 18 h, començarà la Cavalcada Reial que, tot sortint de la plaça Ramon Berenguer IV, recorrerà la Rambla de Ferran, l’Avinguda de Francesc Macià, Avinguda Blondel, Avinguda Madrid, Plaça Espanya, i Avinguda  Blondel fins arribar al Palau de la Paeria sobre les 20 h.

Ja a La Paeria, els tres Mags d’Orient saludaran els infants de Lleida des del balcó de La Paeria i rebran les Claus de la Ciutat, que obren totes les portes. Com a novetat d’aquest any, els nenes i les nenes de Lleida podran saludar els reis, tot accedint al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida on Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats d’un estol de Patges Reials, els esperaran.

L’accés per a poder arribar al Saló de Plens per a saludar els Reis, s’haurà de fer per la porta de la Paeria, de l’Avinguda Blondel.

L’alcalde, que la recordat que “l’any que ve la Cavalcada de la ciutat de Lleida farà 90 anys i hem de començar a pensar en com celebrar-ho”, s’ha mostrat content de poder obrir La Paeria als tres mags i als infants de la ciutat.

TALL DE VEU FLARROSA 1

Larrosa ha explicat que s’espera que unes 25.000 persones segueixin la Cavalcada 2024 i també ha volgut subratllar que cap previsió de pluja aturarà la tarda nit més màgica de l’any.

TALL DE VEU FLARROSA 2

En total, la comitiva estarà formada per 42 elements, 11 carrosses, la participació de 21 companyies i bandes de música de Lleida, i es llençaran 2 tones de caramels lliures d’al·lèrgens.

Tal com a detallat el Regidor de Festes, Xavi Blanco, es tracta “d’esdeveniment de ciutat, un espectacle itinerant de més de 2 km de llargada, que permetrà gaudir de 8 parts temàtiques”.

TALL DE VEU XBLANCO  

En aquesta primera secció, també hi seran els 12 gegants de Lleida, els Capgrossos, els Cavallets, els Ministrers, Els Grallers, la Banda de Música  i el Marraco, que tancarà la primera part.

En un segon tram de la Cavalcada, amb l’Estel Reial i el Camarlenc, que recollirà les darreres cartes dels infants de Lleida, s’anirà preparant l’entrada dels tres Mags d’Orient amb els Armats de la Sang, la carrossa amb la Reial Bústia de correus i els Cavallets de Menorca, entre música i danses.

La tercera part i inici de la comitiva reial ja la protagonitzen els tres Mags d’Orient. Obre el seguici, la carrossa del Rei Melcior amb el seu estendard, els patges blaus, i la banda, seguida per un camió de regals i caramels. Darrere seu, la carrossa del Rei Gaspar, amb el seu estendard i el patges verds, la banda i més vehicles carregats de regals. I finalment, la carrossa del Rei Baltasar amb el seu estendard, els patges vermells, la banda i encara més vehicles de caramels.

Després dels Reis, la Cavalcada continua amb el món dels regals, la imaginació, les joguines  i altres ginys. Serà el torn per la carrossa del autòmats i les joguines artesanes en moviment. També la màgia dels joguets, el combo clown, els pastorets, els grallers i la percussió. Hi seran els pastorets i els globus zepelí previ a la carrossa amb els infants dormilegues i un cinquè vehicle de caramels.  

Tot seguit, arribarà la carrossa de la Fàbrica de Carbó i més grallers i percussió, previs al tancament de la comitiva amb els vehicles de protecció civil i el camió històric dels Bombers, amb l’escala preparada per accedir a totes les cases de Lleida.

Cavalcada inclusiva i accessible

La Cavalcada dels Reis Mags d’Orient a Lleida d’aquest any té un perfil inclusiu i accessible, per la qual cosa s’ha habilitat un espai de 30 m2 a l’alçada del número 31 de la Rambla Ferran, custodiat per agents cívics, previst prioritàriament per a infants amb mobilitat reduïda, TEA o altres discapacitats. A més, el missatge de Ses Majestats des del balcó de la Paeria estarà interpretat en llengua de signes.

Coordinació entre cossos de seguretat

Tot el dispositiu que comporta la materialització de la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient comptarà amb un gran nombre de personal dedicat a vetllar per la seguretat, des de Protecció Civil, els serveis sanitaris, la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d’Esquadra.