El regidor Blanco mostra l'Agenda Jove - Estiu 2024.

En marxa l’Agenda Jove – Estiu 2024 de l’Ajuntament de Lleida

S’ofereixen 32 activitats per a un  total de 647 places

Entre les novetats, dos nous campus a la costa i més cursos

Les inscripcions s’obriran demà 28 de maig a les 16 h fins a esgotar places

S’ofereixen 32 activitats per a un  total de 647 places

Entre les novetats, dos nous campus a la costa i més cursos

Les inscripcions s’obriran demà 28 de maig a les 16 h fins a esgotar places

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidora de Joventut, obre demà les inscripcions per apuntar-se a les activitats de l’Agenda Jove - Estiu 2024, una proposta per a joves de Lleida, durant els mesos d’estiu.

L’Agenda Jove - Estiu 2024 ofereix 32 activitats per a un total de 647 places repartides en diferents formats, temàtiques i opcions que permetin gaudir de l’estiu la ciutat de Lleida i oferir la màxima diversitat d’opcions adaptades als interessos dels i de les joves de Lleida, segons els grups d’edat.

Per al desenvolupament de les activitats es compta amb el personal especialitzat del Departament de Joventut, diversos talleristes, especialistes en les activitats i 6 monitors i monitores que s’han contractat específicament per dinamitzar les activitats durant l’estiu.

L’Agenda Jove - Estiu 2024 compta també amb la participació d’entitats i associacions de Lleida com són el Club Balàfia Vòlei, el Club d’escalada i muntanya de Pardinyes, l’Associació AM+ per a la difusió de noves tendències i art multimèdia, l’Associació esportiva la Cristaleria, la Fundació Verge Blanca, Fundació Catalana de l’Esplai, Cooperativa TransformaREM, Consell esportiu del Segrià, entre d’altres.

Les activitats de l’Agenda Jove - Estiu 2024 esdevenen una oportunitat de lleure pels joves i també un espai de conciliació per a les famílies, durant l’estiu. A més aquest any, s’ha treballat per descentralitzar les activitats i es repartiran per diferents espais i places i zones de la ciutat.

 

Dos nous campus i més cursos

Com a novetats per aquest any, l’Agenda Jove ofereix més cursos i dos campus d’estiu que es desenvoluparan fora de Lleida, a la costa, per treballar l’educació mediambiental concretament a l’Ametlla de Mar i al Prat de Llobregat.

D’una banda, el “Campus de preservació del medi marí”.  Es realitzarà de l’1 al 5 de juliol i s’adreça a joves de 13 a 15 anys. Permetrà conèixer les espècies submarines, aprendran tècniques de fotografia sota el mar, faran recollida de residus a les platges de la zona i ho faran tot practicant l'snorkel.  Per al seu desenvolupament es compta amb els serveis del centre de submarinisme i snorkel, Plàcnton Diving de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

D’altra banda, el “Campus de científics marins”. Es farà del 28 a 31 de juliol i s’adreça a joves de 14 a 17 anys. De la mà de Fundació CRAM (Centre de recuperació d’animals marins) i Fundació Catalana de l’Esplai. Els i les joves gaudiran d’una experiència única per descobrir com s’estudia el mar, conèixer quines són les principals amenaces que l’afecten i com aportar el nostre esforç per a la sostenibilitat del planeta. Fins i tot, es podrà gaudir d’una sortida en veler i fer albirament de fauna marina.

 

També se sumen a l’Agenda Jove – Estiu 2024 nous espais com són la creació, la cuina, més esports i la formació que han donat pas al següents cursos de  nova creació:

 • Creació

Taller de videopodcast

Els videopodcasts són una eina potent per expressar i connectar amb l’audiència a través de les xarxes socials. El seu objectiu és millorar les teves habilitats audiovisuals i introduir-se en el món de la comunicació digital. A més tindrem convidats com el conegut creador de continguts en català Walter Capdevila.

Taller de visual Thinking – Sketchnoting (2 edicions)

Curs pràctic per aprendre a expressar-se de forma visual amb dibuixos i altres símbols i comunicar idees de manera ràpida i senzilla. No es necessari saber dibuixar per gaudir de l’activitat.

Extra Otaku

Taller temàtic al voltant del manga, l’anime i el cosplay. Amb música, cinema, creació de personatges,  disfresses i molt més.

 • Cuina

Taller de cuina de mercat

Elaboració de diferents receptes casolanes i de temporada. S’aprendran a fer elaboracions culinàries amb ingredients de proximitat i Km0.

Taller de pastisseria

Elaboració de diferents receptes de rebosteria. Un taller participatiu i dinàmic on s’aprenen tècniques bàsiques per crear postres i dolços.

 • Esports

Campus d’skate

Una setmana dedicada a la iniciació a l'skateboard.  Al final de cada jornada sessió de piscina per refrescar-se després d’un esforç intens.

 • Formació

Curs monitor/a de menjador  Curs per obtenir el títol oficial de monitor/a de menjador escolar (inclou carnet de manipulació d'aliments).

 

La resta dels cursos de l’Agenda Jove - Estiu 2024 s’estructuren en els següents àmbits temàtics:

 • Audiovisuals i tecnologia

Curs fotografia digital

Tour fotogràfic

 • Campus d’estiu

Campus de preservació del medi marí

Campus de científics marins

 • Creació

Taller de videopodcast

Setmana Street Art

Taller de DJ

Taller de Visual Thinking – Sketchnoting (2 edicions)

Extra Otaku

 • Cuina

Taller de cuina de mercat

Taller de pastisseria (postres i dolços)

 • Esports

Setmanes esportives.

4 edicions per a joves de 13 a 15 anys i una altra per a joves de 16 a 20 anys.

Campus d’skate

 • Formació

Posa’t en marxa. Tres càpsules formatives per conèixer sectors laborals i eines per a la recerca de les primeres feines. Les 3 capsules son: Cura d’infants, auxiliar de cambrer i cuina; i auxiliar de supermercat i mosso/a de magatzem.

Premonitors/es de lleure. Formació per endinsar-se en el món de lleure infantil.

Premonitors/es esportius. Formació d’una setmana per iniciar-se en la dinamització d’activitats esportives amb infants.

Curs de monitor/a de lleure (títol oficial de la Generalitat de Catalunya)

Curs monitor/a de menjador (inclou carnet de manipulació d'aliments)

Curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu SUPERCIATE. Inclou el registre al ROPEC (Registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya).

 • Sortides

Sortida al Parc aquàtic Aquopolis Costa Daurada de La Pineda (2 edicions).

Ruta senderista a la Vall de Boí (Alta Ribagorça) . 

Sortida al Parc d’aventura Jungle Trek i platja de Tamarit a Tarragona (2 edicions).

Sortida al centre d’aventura 2 Llacs de Gimenells

 

L’Agenda Jove – Estiu 2024 de l’Ajuntament de Lleida està oberta a noies i nois joves de 13 a 30 anys i les inscripcions s’obriran demà 28 de maig a les 16 h fins a esgotar places o termini d’inscripció de cada activitat.

A excepció dels 2 campus d’estiu, les inscripcions s’han de fer de forma telemàtica a

https://paeria.cat/inscripcionslleidajove

En cas d’activitats amb molta demanda, el mateix sistema avisarà que l’activitat está plena i es donarà la possibilitat d’apuntar-se a la llista d’espera.

Les activitats de l’Agenda Jove – Estiu 2024 estara recollides en la publicació de l’Agenda Jove que enguany es recupera.