<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/en-marxa-la-25a-setmana-cultural-del-conservatori-i-escola-municipal-de-musica-de-lleida>>.

En marxa la 25a Setmana Cultural del Conservatori i l'Escola Municipal de Música de Lleida

El certamen, que se celebrarà del 9 al 16 de febrer, inclourà tallers, classes magistrals, concursos i concerts oberts a tota la ciutadania

El certamen, que se celebrarà del 9 al 16 de febrer, inclourà tallers, classes magistrals, concursos i concerts oberts a tota la ciutadania

Lleida acull, del 9 al 16 de febrer, una nova edició de la Setmana Cultural del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida. El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavier Blanco, ha presidit la presentació d’aquest certamen, acompanyat del director del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, Josep Lluís Boix, i del cap d'estudis, Agustí López.

La 25a edició de la Setmana Cultural presenta diferents propostes musicals amb activitats al voltant de la cultura i de la música, com són tallers, classes magistrals, assajos i concerts. Enguany es compta amb especialistes musicals d'un reconegut prestigi mundial a les classes magistrals i també tindran lloc tallers impartits pel professorat del centre i concerts gratuïts i oberts a tot el públic. Destaca, per exemple, la participació d'Alba Ventura, directora d'un dels centres d'ensenyament musical més prestigiosos i antics de Barcelona, l'Acadèmia Marshall, que va ser fundada per Enric Granados.

"L’objectiu de la setmana cultural és apropar la música i la cultura a tota la ciutadania i posar en valor els estudis artístics, en aquest cas de música" ha assegurat el regidor Xavier Blanco.

Per la seva banda, Boix ha explicat que “la idea de la setmana cultural és que durant aquests dies, l'alumnat pugui gaudir d'activitats que trenquen amb la dinàmica habitual del centre educatiu".

Un dels actes més destacats d’aquest esdeveniment és la cantata "La Conquesta de Mart", de Josep Prenafeta, que sota la direcció de Dolors Ricard agruparà 350 alumnes del centre que configuren els Cors i Orquestra Simfònica del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida. La part teatral de la cantata anirà a càrrec de la companyia La Màxima, formada per alumnes amb discapacitat cognitiva i amb Jaume Belló com a director. A més a més, es farà una projecció en directe a les xarxes socials del Conservatori.

La programació dels tres concerts gratuïts i oberts a tota la ciutadania es faran de dimarts a dijous de 20h a 21h a la Sala 2 del Conservatori diferenciant els diferents sectors de l'alumnat perquè es vegin representats per nivells i especialitats instrumentals.

Per a més informació consulteu el programa d’activitats al web: https://conservatori.paeria.cat/setmanacultural.html