La primera reunió de la Taula Interdepartamental per a la Transversalitat de les Polítiques Feministes de la Paeria s'ha fet a la Llotja.

Es posa en marxa la Taula Interdepartamental per a la Transversalitat de les Polítiques Feministes de la Paeria

S’encarregarà de garantir que les polítiques feministes i la perspectiva de gènere estigui presents en tots els àmbits de la gestió municipal

La Taula farà seguiment de les accions transversals derivades de les mesures del Pla d’Acció Municipal

S’encarregarà de garantir que les polítiques feministes i la perspectiva de gènere estigui presents en tots els àmbits de la gestió municipal

La Taula farà seguiment de les accions transversals derivades de les mesures del Pla d’Acció Municipal

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat per la tinenta d’alcaldia de Polítiques Feministes, Carme Valls, i la Comissionada de l’Alcaldia per a la transversalitat de les Polítiques Feministes, Verònica Martínez, han presentat avui la Taula Interdepartamental per a la Transversalitat de les Polítiques Feministes de la Paeria que té l’encàrrec de vetllar i garantir que les polítiques feministes i els principis d’equitat i igualtat per a les dones estigui presents en tots els àmbits de la gestió municipal.

L’alcalde Larrosa, en la seva intervenció, ha destacat que “el principi d’igualtat suposa tenir en compte que la neutralitat de gènere no existeix, perquè totes les accions polítiques poden tenir impactes diferenciats en dones i en homes que cal preveure i atendre” i en aquesta línia ha volgut subratllar que “és  per això que l’impuls de les polítiques feministes i la seva transversalitat són una estratègia primordial per transformar la societat”.

El paer en cap ha posat en valor que “la transversalitat suposa un ambiciós canvi de paradigma en les polítiques d’igualtat dones-homes. És un avenç institucional que comporta transformar les pràctiques i la cultura de les organitzacions públiques per incorporar la igualtat com a requisit”. 

L’acte ha comptat amb la participació de Sara Berbel, Doctora en Psicologia Social i postgraduada en Anàlisis i Conducció de Grups per la Universitat de Barcelona. Berbel va ser directora general de Barcelona Activa, directora general d’Igualtat d’Oportunitats del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’Institut Català de les Dones. L’any 2015 va fundar Empowerment Hub, un projecte per a l’apoderament personal, professional y social.

Berbel ha fet un reconeixement a “la diligència de la Paeria en convocar la Taula que serà l’aval perquè tot el procés administratiu tingui la garantia de ser projectat amb les ulleres lila; l’autèntic salt qualitatiu en polítiques feministes a l’administració”. Sara Berbel ha afirmat que “en feminismes, les reivindicacions històriques continuen vigents, però hi ha un canvi evident, nous perfils i nous reptes que necessiten del suport explícit de l’administració pública”. 

La tinenta d’alcaldia de Polítiques Feministes i presidenta de la Taula, Carme Valls, també ha remarcat “la importància de la taula transversal que avui constituïm, juntament amb la figura de la Comissionada de l’Alcaldia per a la transversalitat de les Polítiques Feministes, Verònica Martínez, per establir i ordenar les mesures que garanteixin la universalitat de la perspectiva de gènere en els projectes i documents de l’Ajuntament de Lleida”.

La Taula té la missió de fer seguiment de les accions transversals derivades de les mesures del Pla d’Acció Municipal (PAM). A més, des de la Taula Transversal es donarà suport a totes les regidories proposant actuacions per tal d’integrar la perspectiva de gènere en el disseny i desenvolupament de les seves polítiques.

La Taula, a més, assessorarà i serà consultada sobre l’elaboració, el desplegament i la promoció de la transversalitat de gènere en el conjunt de l’activitat municipal.