Espectacle de Vicky Peña i Jordi Camell sobre Kurt Weill, aquest divendres, a l’Auditori municipal Enric Granados...

Espectacle de Vicky Peña i Jordi Camell sobre Kurt Weill, aquest divendres, a l’Auditori

Es tracta d’un espectacle de butxaca que posa en valor la contribució del compositor alemany a la música del segle XX

La sala Flyhard presenta “La nit del peix kiwi” dissabte al teatre de l’Escorxador

Es tracta d’un espectacle de butxaca que posa en valor la contribució del compositor alemany a la música del segle XX

La sala Flyhard presenta “La nit del peix kiwi” dissabte al teatre de l’Escorxador

L'actriu Vicky Peña i el pianista Jordi Camell presenten “Al llarg del Kurt” aquest divendres, 19 d'abril, a l'Auditori municipal Enric Granados. És un espectacle de butxaca en què Peña posa en valor la contribució de Kurt Weill (Alemanya, 1900 – Nova York, 1950) a la música del segle XX.

La contribució de Weil és abundant i variada, però és, sobretot, coneguda a través de les seves composicions per al teatre i -molt especialment- per les seves col·laboracions amb el gran dramaturg Bertolt Brecht. També es reconegut per les obres de la seva època francesa i americana que han deixat melodies extraordinàries.

L´actriu Vicky Peña canta les cançons més representatives de Weill intercalades en un text sobre la vida del compositor. Un petit esbós del recorregut personal i artístic del compositor, compromès amb l´art del seu temps i, a la vegada, un apunt sobre la convulsa època que li va tocar viure marcada pel seu exili de l´Alemanya nazi.

Jordi Camell, que ha realitzat els arranjaments, l’acompanya des del piano. El text ha estat escrit per Damià Barbany i la traducció de les lletres de les cançons ha anat a càrrec de Feliu Formosa, Nacho Novo i la pròpia Vicky Peña.

Les cançons que s’escoltaran en l’espectacle són: The Bilbao Song, Nanna’s Lied, Alabama Song, Der Matrosen song, Die Moritat von Mackie Messer, Jenny dels Pirates, Je ne t’aime pas, Al jaç que t’has fet, Youkali, Und was bekam des Soldaten Weib?, Speak low i September Song. Són cançons fosques i punyents però plenes d'emoció, sensibilitat i bellesa, i seran cantades en cinc idiomes: alemany, francès, anglès, català i castellà.

L’espectacle tindrà lloc el divendres, a les 20 h, a la sala 2 de l’Auditori. Entrada General: 15 € | Entrada Amic/ga de LaTemporada: 13,50 €.

“La nit del peix kiwi”, a l’Escorxador

LaTemporada Lleida ha programat per aquest dissabte al Teatre municipal de l’Escorxador “La nit del peix kiwi”, de la sala Flyhard. Amb autoria i direcció de Josep Julien i la interpretació a càrrec de Santi Ricart, és un thriller hipnòtic i intimista amb tocs de comèdia que endinsa l’espectador en la ment d’un actor que passa per un mal moment.

Una nit, el peix kiwi de la peixera de casa se’l mira directament als ulls i se li revela com una profecia.

Atrapat fa temps en un laberint de frustracions professionals i personals, tip de tot el que l’envolta i de la vida a què s’ha vist abocat, decideix agafar les regnes i fugir endavant. Res no tornarà a ser igual, pensa, ara ve el meu cop de sort. Però, és clar... tampoc cal enganyar-se, que això no és una pel·lícula de Hollywood ni ell un heroi a la fuga.

“La nit del peix kiwi” es pot veure el dissabte, a els 20 h, a la sala 1 de l’Escorxador. Entrada General : 15 € / Entrada Amic/ga de la Temporada 13 €.