Els guanyadors i guanyadores del la IV edició del Concurs Ricard Viñes Kids and Youth.

Guillermo Ramírez, Roman Kulkov i Anna Martirosian guanyen la IV edició del Concurs Ricard Viñes Kids and Youth

En la cerimònia de lliurament de premis els guanyadors han ofert una breu actuació

L'acte ha estat presidit per la tinenta d'alcalde, Begoña Iglesias, i ha comptat amb la presència dels patrocinadors del concurs i els membres del jurat

En la cerimònia de lliurament de premis els guanyadors han ofert una breu actuació

L'acte ha estat presidit per la tinenta d'alcalde, Begoña Iglesias, i ha comptat amb la presència dels patrocinadors del concurs i els membres del jurat

El concurs Ricard Viñes Kids And Youth ha finalitzat avui la seva quarta edició amb el lliurament de premis als guanyadors i guanyadores de les categories I, II i III. Guillermo Ramírez Ortega s'ha endut el primer premi en la Categoria III (fins a 17 anys); Roman Kulkov en la Categoria II (fins a 14 anys) i Anna Martirosian en la Categoria I (fins a 11 anys). Ramírez Ortega, al seu torn, també ha rebut el premi econòmic de més valor (2.000€) i l'oportunitat de fer un concert a l'Auditori Municipal Enric Granados. Després de l'entrega de premis, els guardonats han presentat al públic peces clàssiques breus.

La tinenta d'alcalde, Begoña Iglesias, que ha presidit l'acte, ha donat les gràcies als guanyadors i guanyadores, i al conjunt de participants per la música que han brindat a la ciutat aquests dies. També ha assenyalat Lleida com a capital musical i ha destacat la il·lusió d'esdevenir, des d'aquest concurs, l'inici de les carreres professionals dels joves que hi han participat.

A la cerimònia també hi han assistit els patrocinadors del concurs: Manel Llusera, GLS Prefabricats, Carme Grasa i Paquita Cortada; els membres del jurat: Stanislav Pochekin, Vladislav Bronevetzky, Uta Weyand i Marta Zabaleta, així com Puri Terrado, directora de l'Auditori, Jordi Benseny, organitzador del Concurs i membre del jurat i Enric Prió, secretari del jurat. L'acte ha estat conduït per Òscar Fernández.

El repertori del concurs ha consistit en la interpretació de diferents peces: en la I Categoria (màxim 12 minuts) una peça de l'època barroca, un estudi de lliure elecció i una o diverses peces de lliure elecció; en II Categoria (entre 15 i 20 minuts) una peça de l'època barroca, un estudi de lliure elecció i una o diverses peces de lliure elecció; i finalment, en la III Categoria (de 25 a 30 minuts) han hagut d'interpretar una peça de l'època barroca, un estudi de lliure elecció, el primer moviment ràpid d'una sonata clàssica i una o diverses peces de lliure elecció. Les proves de la II i I Categoria s'han fet durant el matí d'avui.

Els premiats d'enguany han estat:

I CATEGORIA (fins a 11 anys)

1r premi: MARTIROSIAN, Anna

2n premi: TOMÀS RODRÍGUEZ, Clara

3r premi: MORARU, Gabriel

Menció d'Honor:

BRAMBILA MASSA, Arianna

SUN, Ningyue

II CATEGORIA (fins a 14 anys)

1r premi: KULKOV, Roman

2n premi: ESTEVE ALCAINA, Álvaro

3r premi: GIMÉNEZ LÓPEZ, Eduardo

Menció d'Honor:

PARRA MUÑOZ, Laura

TRIVIÑO OÑATE, Vincent Ian

III CATEGORIA (fins a 17 anys)

1r premi: RAMÍREZ ORTEGA, Guillermo

2n premi: PÉREZ ARRUA, Alexis

3r premi: MARGINEANU, Manuel Nicolàs

4t premi: MARTÍNEZ PRIETO, Jorge

5è prem: ELÍA MIRAVALLES, Candela

Menció d'honor:

GONZÁLEZ MORACÉN, Astrid

SHAFAR, Tali

En aquesta edició del Concurs Ricard Viñes Kids and Youth hi han participat 33 joves de fins a 17 anys de Catalunya, Espanya i d'altres països com França, Rússia, Ucraïna, Moldàvia, Xina, Xile i Romania.

Com a activitat paral·lela, enguany s'ha instal·lat un piano al vestíbul de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per incentivar les actuacions pianístiques i portar els efectes positius de la música a la comunitat hospitalària. Diversos participants en el Concurs Ricard Viñes, alumnes de les Escoles de Música, professionals sanitaris i pianistes l'han tocat durant aquests dies.