El conveni s'ha firmat al Saló del Retaule del Palau de la Paeria.

La Paeria i la Federació d’Hostaleria segellen un protocol per promocionar Lleida com a referent gastronòmic

Aquesta sinergia generarà noves oportunitats també en el comerç, la cultura i el turisme, en tota la seva dimensió

Larrosa: “L’hostaleria és la gran ambaixadora que ens permet posicionar Lleida al món”

Aquesta sinergia generarà noves oportunitats també en el comerç, la cultura i el turisme, en tota la seva dimensió

Larrosa: “L’hostaleria és la gran ambaixadora que ens permet posicionar Lleida al món”

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el president  de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, han signat avui un protocol que permetrà establir unes línies de treball per promoure la ciutat de Lleida com referent en el sector hostaler i gastronòmic.

Aquest acord fomenta que totes dues parts segellin una col·laboració en projectes comuns que atraguin visitants i potenciïn l’impacte econòmic, especialment en el context del projecte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

La sinergia entre l’Ajuntament de Lleida i la Federació d’Hostaleria de Lleida, en temes de projecció de la ciutat, generaran necessàriament noves oportunitats en altres àmbits com el comerç, la cultura o el turisme en tota la seva dimensió.

L’alcalde Larrosa ha destacat que “l’hostaleria és la gran ambaixadora que ens permet posicionar Lleida al món” i ha recordat que representa el 12% del PIB de la ciutat. Així, ha afirmat que el sector “ha contribuït a fer una millor ciutat” i que cal “establis aliances” per continuar treballant conjuntament en àmbits com el paisatge urbà, l’atracció de mà d’obra i de turisme.

D’altra banda, el president de la Federació d’Hostaleria ha afirmat que el protocol afavorirà la “creació de vincles” i “un espai de bona entesa”, importants en un any en què la gastronomia és protagonista.

El document estableix uns factors claus per generar oportunitats a la ciutat, com són des del mateix impuls al sector de la restauració, el reconeixement de la cuina tradicional, producte de qualitat i de proximitat o donar valor a la cuina del foc: la brasa. A més, també es vincularà la tradició gastronòmica amb els nous corrents d’innovació i investigació culinària.

El protocol, que entra en vigor des del mateix moment de la seva signatura, recull també accions que donin resposta a les necessitats de formació al sector hostaler, suport a l’oferta cultural, comercial, turística i d’oci, la col·laboració en temes de comunicació, marca turística i campanya de ciutat. Entre els objectius també hi haurà espai per a treballar la innovació en gastronomia, el model de digitalització, el seguiment dels objectius de desenvolupament sostenibles ODS i la implementació de nous models de relació amb la ciutadania basats en la convivència i el civisme.

L’actual protocol tindrà vigència fins el 31 de desembre de l’any 2027. No està subjecte a cap dotació econòmica i sí a un seguiment professional i tècnic que es concreta en un grup de treball constituït per quatre representants de l’Ajuntament i quatre representants de la Federació d’Hostaleria de Lleida que es reuniran cada tres mesos per a fer el seguiment dels temes troncals que es vagin desenvolupant.

En l’acte de signatura també hi han assistit Pilar Bosch, regidora de Promoció de la Ciutat; Miguel Luis Lapeña, director adjunt de la regidoria; Mònica Terrado, directora tècnica Lleida Turisme; Ramon Solsona, secretari general de la Federació d’Hostaleria; i els regidors Xavier Palau, Violant Cervera, Juanjo Falcó i Glòria Rico.