El regidor Enjuanes i els membres d'INTEGRALLEIDA en un moment de la presentació.

II Caminada pels Drets Humans #cadapascompta

Es durà a terme el dia 3 de desembre amb sortida a les 9.30 h des de  la passarel·la de Cappont amb un recorregut de 9 km per l'horta de Lleida

Les inscripcions es poden fer a partir d’avui mateix a les xarxes socials de l’entitat @integralleida i al següent enllaç

 

Es durà a terme el dia 3 de desembre amb sortida a les 9.30 h des de  la passarel·la de Cappont amb un recorregut de 9 km per l'horta de Lleida

Les inscripcions es poden fer a partir d’avui mateix a les xarxes socials de l’entitat @integralleida i al següent enllaç

 

El regidor de Participació i Drets Civils, Carlos Enjuanes, i Mouad Boukaibat, president d’INTEGRALLEIDA, han presentat avui la II Caminada per la Convivència de la Ciutat de Lleida que es durà a terme el dia 3 de desembre.

La caminada està organitzada per l’Associació INTEGRALLEIDA conjuntament amb Ajuntament de Lleida, a través de les regidories de Cooperació i d’Esports. Es tracta d’una activitat pensada per a fomentar la interculturalitat en motiu de la commemoració del dia dels Drets Humans, el dia 10 de desembre, i amb el lema “#cadapascompta.

L'objectiu d'aquest esdeveniment és crear consciència social sobre la integració i la convivència. També per continuar sumant per la interculturalitat i la defensa dels drets de les persones a Lleida i arreu del Món. A més a més, aquesta caminada es fa coincidir amb la commemoració del dia 10 de desembre, dia Internacional dels Drets Humans.

El regidor Carlos Enjuanes ha destacat que “La caminada és un acte de sensibilització i també una crida al respecte a la persona, mentre es fa una defensa rigorosa del dret a néixer lliures i iguals en dignitat i drets. Però també a tenir els drets i les llibertats que ens pertoquen sense distinció de raça, color, sexe, idioma, religió, opinió, política o de qualsevol altre tipus”.

La caminada es durà a terme el dia 3 de desembre a les 9:30 h, amb sortida des de la passarel·la de Cappont, amb un recorregut de 9 km per l'Horta de Lleida. Quan finalitzi la caminada hi haurà una degustació de menjars típics de diversos països del món amb la col·laboració d’altres associacions de la ciutat de Lleida de Mauritània, Colòmbia, Romania o Marroc i, finalment, amb  música ambiental amb el grup Valdivia & The Boo Band.

Les inscripcions es poden fer a partir d’avui mateix a les xarxes socials de l’entitat @integralleida, al següent enllaç i properament a la pàgina web d’INTEGRALLEIDA.

A més a més, en el marc de la Caminada pels Drets Humans, la Regidoria de Cooperació ha organitzat una activitat dirigida a les famílies, perquè parlin sobre drets humans amb els infants.. Es tracta de trobar una petita cartolina que hi haurà a les bosses que es lliuraran a l’inici de la cursa, amb preguntes que caldrà anar responent durant el recorregut. Al finalitzar la caminada, aquelles famílies que hagin tractat tots els temes proposats, tindran un petit obsequi en forma de polsera amb el símbol de la Pau.

 

Dia Internacional dels Drets Humans

El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre ja que es commemora el dia en què, en 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, un document de trenta articles en què es subratllat els drets humans bàsics i que s’apliquen, sense excepció, a tots els essers humans.