Jornada D&E Dones i Emprenedoria, a l'Orfeó de Lleida, impulsada per la Paeria..

Jornada per visibilitzar la importància del lideratge femení

Montse Robinat Català, Esther i Maribel Saiz Cayuela, Georgina Matamoros Sérvulo i Gemma Freixes Font han compartit la seva experiència al capdavant de firmes punteres de sectors diversos deixant palès el talent femení com a motor empresarial i social

Montse Robinat Català, Esther i Maribel Saiz Cayuela, Georgina Matamoros Sérvulo i Gemma Freixes Font han compartit la seva experiència al capdavant de firmes punteres de sectors diversos deixant palès el talent femení com a motor empresarial i social

La jornada D&E Dones i Emprenedoria ha tornat a incidir, una edició més, en la visibilització del lideratge femení en el sector empresarial. La trobada que s’ha fet aquesta tarda a l’Orfeó Lleidatà, en format cafè concert i tertúlia, ha servit per compartir aprenentatges per part de dones emprenedores i empresàries de firmes punteres en sectors diversos. Montse Robinat Català, CEO, de Culinàrium; Esther i Maribel Saiz Cayuela, CEO i directora tècnica respectivament d’Intersa Labs; Georgina Matamoros Sérvulo, directora de l’agència Et Voilà! i vicepresidenta mundial de la Jove Cambra Internacional (JCI), i Gemma Freixes Font, directora de l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà, que forma part de la Fundació, han explicat les seves trajectòries, deixant palès com el talent femení és motor empresarial i social.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assistit a la jornada amb la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques Feministes, Carme Valls; la regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, i el regidor d’Igualtat i d'Ocupació, Xavi Blanco. Valls s’ha referit a la seva vivència personal en el món de l’empresa, com a dona emprenedora, i ha subratllat que cal més lideratge femení en les organitzacions, per la contribució que fan i per aportar altres mirades que no s’havien tingut en compte. La tinent d’alcalde ha agraït les entitats que donen suport a aquesta jornada, que impulsa l’Ajuntament de Lleida.

En concret, la trobada “Dones i emprenedoria” està organitzada per les Regidories de Promoció de la Ciutat i de Polítiques Feministes i l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO), un exemple més del treball transversal per a la transformació feminista. Els Departaments d’Igualtat i Feminismes i d’Empresa i Treball de la Generalitat hi donen suport, juntament amb Ap! Lleida, l’Institut de l’Escola del Treball, JCI Lleida i la Fundació Orfeó Lleidatà, que hi han col·laborat.

La periodista Imma Martos Cabrera ha presentat la jornada, que forma part del programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Lleida.

A l'acte, també hi han assistit les regidores Anna Costa i Laura Bergés, i s’ha pogut gaudir de les interpretacions musicals de Laia Quinquillà Bonell, al violoncel, i Carla Jové Domingo, al piano.