Logotip de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició dedica una jornada a la descoberta del potencial gastronòmic i productiu de l’Horta de Lleida

Lleida Turisme participa en l’organització d’aquest esdeveniment promocional del producte i de la gastronomia local

Amb el títol “La Cuina de l’Horta de Lleida: un gran rebost català” es posa en valor Lleida i el seu entorn natural

Lleida Turisme participa en l’organització d’aquest esdeveniment promocional del producte i de la gastronomia local

Amb el títol “La Cuina de l’Horta de Lleida: un gran rebost català” es posa en valor Lleida i el seu entorn natural

El departament de turisme de la Paeria, Lleida Turisme, participa en un esdeveniment que organitza la Secció de Cuina i Producte de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, juntament amb l’acadèmic Marc Cerón, i que es realitzarà el proper dimecres, 19 de novembre, a Lleida. Es tracta d’una jornada pionera a Lleida que es dedicarà a posar en valor el potencial gastronòmic, agrícola i ramader de la ciutat i l’Horta de Lleida, un dels territoris productius més singulars i fecunds del país.

L’activitat, plantejada en el marc del programa de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, té com a objectiu difondre i potenciar el paper de l’horta lleidatana com un autèntic rebost de productes de qualitat i de proximitat, on el respecte pel producte, la temporada i les pràctiques agràries sostenibles formen la base d’una gastronomia d’excel·lència.

Al matí, de la mà de Lleida Turisme, els i les participants podran conèixer l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida, descobrir tècniques de cultiu, varietats locals i la relació directa entre camp i cuina i els productes.

La visita culminarà amb un dinar gastronòmic al restaurant Ferreruela, Cuina de la Terra, on el xef lleidatà Gonzalo Ferreruela oferirà un menú especial creat per a l’ocasió amb productes de tardor, carns locals, verdures de l’horta i vins de la DO Costers del Segre. Al dinar hi participarà la reconeguda xef Carme Ruscalleda.

El maridatge anirà a càrrec del sommelier Gregori Albareda, propietari de Vinicia Wineshop i reconegut com un dels Top 100 Sommeliers d’Espanya 2025, que aportarà una selecció de vins representativa del caràcter del territori.

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició és una institució que va néixer de la mà de Nèstor Luján al 1989. Dedicada a preservar, estudiar i promoure la gastronomia catalana, així com a destacar la tasca dels seus principals protagonistes: cuiners, productors, investigadors, professionals de sala, sommeliers i divulgadors.

Formada per acadèmics i professionals de referència —entre els quals noms destacats com Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, Joan Roca, Toni Massanés, Ferran Rodés, entre molts altres—, l’Acadèmia treballa per enfortir el vincle entre cultura, territori, salut i gastronomia.

Entre les activitats principals hi destaquen l’organització dels Premis Nacionals de Gastronomia, les jornades dedicades a la cuina i al producte, les iniciatives de divulgació gastronòmica i nutricional i les actuacions destinades a promoure l’excel·lència culinària i el respecte pel patrimoni alimentari català.

Aquesta jornada a Lleida s’emmarca en la missió de l’Acadèmia d’impulsar el coneixement del producte i del territori, i de reforçar el paper de Catalunya com a referent culinari internacional.