L’Agència de l’Energia de Lleida incrementa el nombre d’assessoraments durant el 2022

N’ha fet 383, de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia

N’ha fet 383, de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia

L’Agència de l’Energia de Lleida ha incrementat el nombre d’assessoraments durant el 2022 per a projectes d’eficiència, estalvi energètic i promoció de les energies renovables. L’any passat va fer 383 assessoraments sobre diverses qüestions, com la possibilitat d’instal·lar plaques fotovoltaiques, consultes per a instal·lacions col·lectives en comunitats de veïns o per rebre consells en pressupostos, tramitacions o aspectes tècnics, entre altres. Un altre punt rellevant són les 428 noves instal·lacions de plaques fotovoltaiques a la ciutat, que suposen 3.865 kw (en total, hi ha censades 564 amb 6.196 kw). S’ha de destacar que Lleida és el quart municipi de Catalunya en potència instal·lada.

El Patronat de la Fundació Lleida 21 s’ha reunit aquest dimarts i ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes de l’exercici 2022. A més de la gestió realitzada a l’Agència de l’Energia, en la memòria de la fundació ha quedat palès que el programa “Lleida en Viu” i les “Ecoactivitats” han tornat a registrar durant l’any passat xifres de participació d’abans de la pandèmia. El primer ha tingut 4.820 participants en les 240 activitats que ha realitzat, fet que representa un increment de 1.500 participants respecte de l’any 2021 i gairebé un 50% més de participants que l’any anterior. Les Ecoactivitats han tingut una assistència de 3.298 persones en les 55 propostes del programa. El nombre de participants ha augmentat, ja que els grups eren més nombrosos que l’any anterior, quan hi havia restriccions per la pandèmia. S’ha de destacar que les activitats realitzades han tingut valoracions favorables.

Pel que fa a l’Agenda 21 Escolar ha comptat amb 63 centres educatius que el curs 2021-22 han pres part del programa. Això inclou escoles bressol i llars d’infants, escoles d’infantil i primària, instituts de secundària, escoles d’educació especial, etc. El programa foment un projecte d’ambientalització del centre i cada centre es compromet en algunes accions de millora en relació amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Dins de l’Agenda 21 Escolar, també es fa el seguiment i dinamització de les microxarxes. En aquest sentit, s’ha fet una prova pilot amb una proposta educativa dirigida específicament a escoles bressol per afavorir la descoberta de l’entorn, els coneixements i la capacitat dels infants amb l’observació de la biodiversitat. La prova s’ha fet des del tercer trimestre del curs 21/22 i s’han generat cinc propostes educatives concretes i un lot de material per dur a terme les actuacions.

La creació de la Fundació Privada Lleida 21 es va aprovar al Ple de la Paeria del mes d’abril del 2002. En els estatuts de la Fundació queda establert que el seu objectiu general és desenvolupar, fomentar i impulsar la participació de la ciutadania en la finalitat d’aconseguir un model de ciutat sostenible.

Aquest organisme dona suport als projectes ambientals municipals de Lleida i actua a través de quatre eixos principals: l’educació i la comunicació ambiental, agricultura urbana i emprenedoria, l’Agència de l’Energia de Lleida i la recerca de finançament.