La nau central de la Seu Vella s'ha omplert per a l'acte d'avui.

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes lliura els guardons del Concurs de Pessebres

La Seu Vella ha acollit l’acte, que clou el Cicle de Nadal a Lleida

La Seu Vella ha acollit l’acte, que clou el Cicle de Nadal a Lleida

La nau central de la Seu Vella ha acollit aquest matí l’acte de lliurament de premis i guardons als guanyadors i guanyadores de cadascuna de les categories del 89è Concurs de Pessebres i del 48è Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres, que organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

Enguany, segons ha explicat el president de l’entitat, Jordi Curcó, s’ha assolit la xifra més alta de participants, amb 135 en el concurs infantil i juvenil, que han fet 70 pessebres, i 80 en el principal. També ha destacat l’alta qualitat de propostes i que per primera vegada s’ha obert els concursos a altres poblacions de les comarques de Lleida. A més, ha tingut un record pel mestre pessebrista Emili Tordera, mort recentment.

La primera tinent d’alcalde, Begoña Iglesias, ha assistit a la trobada i ha adreçat unes paraules per a felicitar a totes les persones participants per la seva dedicació a l’art de fer betlems. “Fer el pessebre és una tradició que forma part del nostre imaginari col·lectiu, de la nostra cultura i de la nostra identitat. Construir-lo és dels moments més bonics que ens dona el Nadal”, ha assenyalat i ha desitjat que l’Associació, que ha complert ja 60 anys, pugui continuar transmetent a les noves generacions aquesta passió pel Nadal.

La festa d’avui, que també ha comptat amb l’assistència dels regidors i regidores Anna Florista, Roger Melero, Marta Tristany, Jordina Freixanet i Neus Caufapé, tanca el Cicle de Nadal que organitza també l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i que es va iniciar el passat 23 de desembre al Saló de Sessions amb el pregó a càrrec de l’alcalde, Fèlix Larrosa.

L’Agrupació, que compta ara amb 225 socis, clourà la commemoració del 60è aniversari amb un acte el pròxim 3 de febrer.