©Mario Gascón- La concentració de rebuig al feminicidi a Lleida del passat dissabte.

L’Ajuntament de Lleida agraeix les mostres de solidaritat amb motiu del feminicidi d’una veïna de Lleida

La Paeria referma el seu més ferm rebuig envers les violències masclistes

La Paeria referma el seu més ferm rebuig envers les violències masclistes

L’Ajuntament de Lleida vol expressar l’agraïment per les mostres de solidaritat expressades per institucions, entitats i ciutadania de la ciutat de Lleida i d’altres indrets durant els dies de dol decretats amb motiu del feminicidi de la veïna de Lleida Irina Mihaela. 

Aquesta expressió de dol compartit ajuda a fer més ferm el rebuig de la institució i de tota la ciutadania envers les violències masclistes i a garantir el compromís de continuar treballant dia a dia per construir relacions humanes lliures de violències. 

Des de l’Ajuntament es van decretar tres dies de dol quan es va conèixer la noticia de l’assassinat d’Irina Mihaela i dissabte va tenir lloc un minut de silenci i una concentració de dol i rebuig davant del Palau de la Paeria, en compliment del Protocol de dol de ciutat en cas de feminicidis, aprovat aquest any a proposta pel Consell Municipal de les Dones. 

La Paeria també recorda els recursos existents per a totes les dones que puguin trobar-se en una situació de violència masclista, com són el Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (Pl. Fanalets de Sant Jaume s/n;  973 700 461 ); el Servei d’Intervenció Especialitzada del departament d’Igualtat i Feminismes (Rbla. Ferran 43, Baixos;  973 24 65 07); la Línia d’atenció a les dones en situació de violència (900 900 120, les 24 hores del dia); la línia 016 del Ministeri d’Igualtat; així com els diferents serveis d’emergències, com són el telèfon 112, la comissaria dels Mossos d’Esquadra (c/de Sant Hilari, 38; 973 70 00 50) i la de la Guàrdia Urbana (c/Salmerón, 1;  092).