L'alcalde, Miquel Pueyo, i la tinent d'alcalde, Jordina Freixanet durant la presentació de la Guia de la Contractació Pública de l'Ajuntament de Lleida.

L’Ajuntament de Lleida presenta la nova Guia de la Contractació Pública

La guia és un element que reforça la 3a edició de la Fira de la Contractació Pública en l’objectiu de servir com expositor dels contractes de servei que ofereix l’Ajuntament de Lleida. La Fira de la Contractació Pública es realitza aquests dies 21, 22 i 23 de febrer.

La guia és un element que reforça la 3a edició de la Fira de la Contractació Pública en l’objectiu de servir com expositor dels contractes de servei que ofereix l’Ajuntament de Lleida. La Fira de la Contractació Pública es realitza aquests dies 21, 22 i 23 de febrer.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde de Presidència, Jordina Freixanet, han presentat la nova Guia de la Contractació Pública de l’Ajuntament de Lleida, en el marc de la 3a edició de la Fira de la Contractació que organitza La Paeria aquests dies 21, 22 i 23 de febrer.

 

La tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, que ha fet la intervenció de presentació de la Fira ha recordat que “la Fira de la Contractació Pública va nàixer enmig de la pandèmia com un espai de trobada, primer només virtual, entre empreses provades, entitats i professionals interessats en esdevenir proveïdors de serveis municipals i l’Ajuntament de Lleida”.

 

La finalitat de la Fira continua centrada en l’objectiu d’exposar els contractes de servei que ofereix l’Ajuntament i permetre’n l’accés de manera transparent, per tal que especialment les petites i mitjanes empreses arrelades al territori o les entitats del tercer sector puguin ser els principals proveïdors municipals. La Fira de la Contractació Pública va sumant novetats any rere any, des del contacte amb de cites telemàtiques amb els diferents departaments per conèixer amb detall cada contracte, la incorporació de les 4 experiències innovadores o el format híbrid.

 

Un dels elements de valor de la 3a edició de la Fira és la presentació de la Guia de la Contractació Pública que, tal com a explicat l’alcalde, Miquel Pueyo, forma part de “la promoció d’una contractació pública socialment responsable i en el fet d’integrar en el procés, aspectes socials, ètics i ambientals, ineludibles”. En el decurs de la presentació, l’alcalde ha destacat la directiva de la Unió Europea que interpel·la els poder públics perquè exerceixin una contractació “que doni suport als objectius socials comuns, que aconsegueixi una major i millor transparència en la contractació pública  i que finalment travi una millor relació qualitat-preu”.

 

Al seu torn, la tinent d’alcalde, Jordina Freixanet ha donat detall de tots els canvis que s’han implementat al clausulat de la guia i ha explicat que “després de l’efecte pandèmia que ha trasbalsat també la pròpia contractació pública, la Guia incorpora la metodologia per la seva avaluació anual i la seva pròpia revisió, al mateix temps que es determina un espai de retiment de comptes intern i extern”.

 

L’actualització de la Guia de la Contractació Pública incorpora un disseny més suggerent i s’han previst formacions i publicacions més segmentades, en un disseny més innovador per a cada apartat, perquè sigui més senzill poder incorporar i entendre el redactat de la mateixa.

 

L’alcalde i la 2a tinent d’alcalde han coincidit a assenyalar que tenir una guia actualitzada per a la contractació pública “ens fa més eficients, més transparents i, en conseqüència, multipliquem les possibilitats d’interacció amb les empreses que vulguin proveir-nos de serveis que, finalment, repercuteixen en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

 

L’Ajuntament de Lleida va ser un dels primers consistoris catalans a aprovar la Guia de la Contractació Pública Social, l’octubre de 2018. En aquesta línia, durant aquest mandat s’ha apostat per elevar-la a un element actualitzat, transparent, públic i accessible.

 

El primer dia de la Fira 2023 ha comptat també amb dues taules rodones sobre diferents àmbits de la contractació. D’una banda, s’ha posat a debat “La contractació pública responsable. La potencialitat dels centres especials de treball” i de l’altra s’han escoltat diferents intervencions sobre “La realitat de les pimes i dels autònoms. Bones pràctiques de la LCSP des del món local”.

 

La Fira de la Contractació Pública es pot seguir en streaming pel canal de Youtube de Fira de Lleida.