L’alcalde Larrosa es reuneix a la Paeria amb els representants de la Fundació Joan Oró.

L’alcalde Larrosa es reuneix a la Paeria amb els representants de la Fundació Joan Oró

Per seguir treballant en el llegat del lleidatà Oró, un dels científics més rellevants del segle XX, i per donar a conèixer el seu treball i la seva trajectòria

Per seguir treballant en el llegat del lleidatà Oró, un dels científics més rellevants del segle XX, i per donar a conèixer el seu treball i la seva trajectòria

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde Carme Valls, s’ha reunit aquest dijous a la Paeria amb representants de la Fundació Joan Oró, per conèixer l’activitat que l’entitat està duent a terme i per continuar treballant sobre el llegat d’aquest científic lleidatà, un dels més rellevants del segle XX.

En aquest marc, president i el director de la Fundació, Francesc Oró i Joan Oró, respectivament, han explicat a l’alcalde la creació de la Càtedra Joan Oró de la Universitat de Lleida per, entre altres, divulgar la vida i l’obra científica del lleidatà i obrir el fons documental de l’arxiu personal del professor Oró a la comunicat científica i la societat en general, alhora que es promou la ciència i la generació de coneixement.

El 2023 es va commemorar el centenari del naixement de Joan Oró amb un seguit d’actes, per divulgar la figura de Joan Oró, tant del vessant científic com des dels seus valors personals. Una de les accions va ser una exposició, que ha estat itinerant, que posa en relleu el seu treball i la seva trajectòria.

Entre els objectius de la Fundació privada Joan Oró hi ha el de promoure iniciatives per al desenvolupament dels coneixements científics i la recerca, així com la conservació, l’estudi i l’exposició del llegat biogràfic, bibliogràfic i científic del Dr. Joan Oró.