Façana de la Paeria.

L’alcalde Larrosa nomena Josep Maria Sentís com a nou director executiu de la Paeria i Miguel Luis Lapeña, director adjunt de Promoció de la Ciutat

Després d’haver superat els processos de selecció oberts per a la cobertura d’aquestes dues places directives, que han comptat amb la participació d’un total de 51 persones

Després d’haver superat els processos de selecció oberts per a la cobertura d’aquestes dues places directives, que han comptat amb la participació d’un total de 51 persones

L’alcalde Fèlix Larrosa ha signat el nomenament de Josep Maria Sentís Suñé com a nou director executiu de la Paeria, al capdavant de les tasques de coordinació directiva i gestió econòmica de l’Ajuntament, i a Miguel Luis Lapeña Cregenzán com a nou director adjunt de l’àrea de Promoció de la Ciutat, lloc directiu que quedava vacant en l’organigrama de la Paeria.

Sentís és llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida (UdL) i funcionari d’administració local amb habilitació de caràcter estatal. Va ser secretari i interventor a diferents ens locals, tresorer de la Diputació de Lleida i gerent de la UdL, fins a la seva incorporació a la Paeria l’any 2020 com a coordinador general i econòmic. També té experiència en docència i és president de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida (Alumni UdL). Sentís ocupava fins ara el lloc de coordinador general i econòmic de l’Ajuntament i ha estat seleccionat com a director executiu en el concurs obert per cobrir aquesta plaça, que ha comptat amb vint candidats.

Les funcions principals d'aquest lloc són l’impuls executiu de les decisions polítiques adoptades pels òrgans de govern, la coordinació de l’acció dels serveis municipals, la supervisió dels ens dependents de l’Ajuntament, l'organització dels recursos municipals i l'impuls al treball transversal entre les diferents àrees.

Per la seva part, Lapeña va ser alcalde de Fraga en el mandat 2015-2019 i també ha sigut director general de Planificació i Desenvolupament Econòmic del govern aragonès (2022-2023), diputat a la Diputació d’Osca i regidor a Fraga des del 2003 i fins a la seva elecció com a alcalde el 2015. En l’àmbit privat, Lapeña ha desenvolupat la seva carrera professional a l’empresa fragatina de maquinària agrícola Rigual SA, on ara tenia el càrrec de gestor de projectes.

Pel que fa a la seva formació, és diplomat en Ciències Empresarials per la UOC i postgrau en Lideratge per la URV i en Direcció General per IDEC-UPF. També té l’acreditació d’ambaixador del pacte europeu pel clima i és autor del llibre “Agenda 2030. El gran desafio del desarrollo sostenible”, entre d’altres mèrits.

Lapeña ha resultat la persona triada entre els 31 candidats presentats en el procés de selecció obert per a la tria d’aquest lloc directiu, que inicialment va quedar desert quan es van seleccionar la resta de directors adjunts de la Paeria, que es van incorporar als seus llocs el passat mes de novembre.

Les funcions principals d'aquest lloc de treball són la coordinació de les activitats dels departaments i serveis amb competències en promoció econòmica, turisme i mercats, la planificació i el desenvolupament de les polítiques i les línies estratègiques d'aquesta àrea, el control de la correcta assignació i utilització dels recursos econòmics, materials i humans i l'assessorament a la regidora.