Recepció a la Paeria a Zum Zum Teatre i La Baldufa, que han assolit nous èxits a FETEN, la fira Europea d’Arts Escèniques per a nens i nenes, a Gijón..

L’alcalde Pueyo felicita Zum Zum Teatre i La Baldufa pels nous premis FETEN aconseguits

Recepció a la Paeria a les dues companyies lleidatanes, que han assolit nous èxits a la fira Europea d’Arts Escèniques per a nens i nenes, a Gijón. A més d’altres reconeixements, ambdues sumen 17 premis FETEN a la seva trajectòria

Recepció a la Paeria a les dues companyies lleidatanes, que han assolit nous èxits a la fira Europea d’Arts Escèniques per a nens i nenes, a Gijón. A més d’altres reconeixements, ambdues sumen 17 premis FETEN a la seva trajectòria

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha felicitat Zum Zum Teatre i la companyia de comediants La Baldufa pels nous èxits aconseguits al festival de Gijón FETEN. Pueyo ha destacat la bona salut del sector cultural lleidatà i, especialment, de les companyies de Lleida que es dediquen al teatre per a tots els públics, com és el cas d’aquestes dues companyies, que acumulen una reconeguda trajectòria i amb una infinitat de premis.

Carles Pijoan i Enric Blasi, per part de La Baldufa, i Ramon Molins, de Zum Zum Teatre, han assistit a la recepció institucional a la Paeria, presidida per Pueyo i amb el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà; el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, i el regidor de Festes, Ignasi Amor.

L’alcalde ha assenyalat la contribució que fan a la marca “Lleida” pel que fa al sector de teatre familiar, ja que les companyies de la ciutat sempre estan presents en la programació d’aquesta mena d’esdeveniments. Per això, ha agraït la petjada que estan deixant i les portes que han obert per valorar les arts escèniques, alhora que han portat el nom de la ciutat arreu.

Les dues companyies de Lleida han sumat un nou guardó FETEN, la Fira Europea d’Arts Escèniques per a nens i nenes, que va tenir lloc a Gijón entre el 26 de febrer i el 3 de març. En el cas de la Baldufa, el Premi al millor espectacle de gran format per “ImPERFECT” i en el cas de Zum Zum, a la millor direcció a Izaskun Fernàndez, Julián Sáenz López, Ramon Molins i Jokin Oregi  per  “El Testament”.

En aquesta fira de presigi, Zum Zum acumula 6 premis FETEN i La Baldufa, a més del Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud al 2021, ha guanyat 11 premis FETEN.

S’ha de destacar la implicació de la Baldufa en projectes com l’Enre9 a la Mariola o l’Esbaiola’t a les Valls d’Àneu, o de Zum Zum Teatre en el Festival Fum Fum Fum a Magraners, entre altres.