L’àrea de Cooperació clou les formacions sobre drets humans impartides a l’alumnat de Gràfica Publicitària de l’EAM Leandre Cristòfol i mostra el logotip que ha sortit escollit de la pràctica realitzada..

L’àrea de Cooperació clou les formacions sobre drets humans impartides a l’alumnat de Gràfica Publicitària de l’EAM Leandre Cristòfol

Fruit d’aquest treball, alumnes del cicle formatiu de Grau Superior han creat una imatge visual per representar l’àrea municipal com a pràctica del que realitzaran en el seu àmbit laboral amb les empreses

Fruit d’aquest treball, alumnes del cicle formatiu de Grau Superior han creat una imatge visual per representar l’àrea municipal com a pràctica del que realitzaran en el seu àmbit laboral amb les empreses

L’Àrea de Cooperació de la Paeria ha clos les formacions sobre drets humans, tòpics i estereotips que s’han fet durant aquest semestre al Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publictària de L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol. Fruit d’aquest treball, alumnes que han cursat la matèria han creat una imatge gràfica per representar l’àrea municipal com a pràctica del que realitzaran més endavant en el seu àmbit laboral a encàrrec d’empreses.

La tinent d’alcalde Sandra Castro, acompanyada del director del centre, Carles Bordons, ha participat en el darrer dia de les formacions. Castro ha agraït la dedicació dels i les alumnes en aquesta iniciativa i la implicació de l’equip docent, així com especialment a l’autora del disseny escollit, Natàlia Superbia, qui ha fet l’explicació dels motius del disseny. En total, s'han elaborat deu imatges visuals.

La formació, que s’ha adreçat a alumnat i professorat, ha estat en base als Drets Humans (DH), els Drets Humans de les Dones (DHD), la Cooperació, l’Ajut Oficial al Desenvolupament, la Solidaritat i el significat de l’estatut de la persona refugiada lligat a un cas de refugi concret, el conflicte sahrauí i una última formació donant a conèixer la tasca de l’Àrea de Cooperació i conceptes entorn la lluita contra el racisme, els tòpics i els estereotips i el diàleg per la Pau.

La imatge que s’havia de compondre havia de trametre aquesta consciència crítica, la idea de trencar estereotips i anar en la línia del nou Enfocament de Gènere i basat en els Drets Humans (EGiBDH) que des de fa tres anys s’implementa en les línies de treball de l’Àrea.

La col·laboració entre ambdues parts s’emmarca en la nova línia de coherència de polítiques municipals de l’Àrea de Cooperació, en la qual es preveu treballar coordinadament amb diferents departaments de la Paeria per treballar de manera transversal conceptes de cooperació i solidaritat per integrar-los en les seves tasques.

L’Àrea de Cooperació promou el desenvolupament sostenible sota l’EGiBDH per al treball en la defensa i garantia dels DH i dels DHD, així com per reconèixer i potenciar el trencament de tòpics i estereotips de la societat.