<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/l2019art-a-l2019horta-porta-a-butsenit-el-proxim-cap-de-setmana-selva-nua-i-nova-galega-de-danza>>.

L’Art a l’Horta porta a Butsènit el pròxim cap de setmana Selva Nua i Nova Galega de Danza

Els dies 6 i 7 d’abril té lloc la primera de les quatre cites d’aquest nou festival cultural i agroturístic de Lleida

Organitzat per la Paeria, amb el suport de la Generalitat, el festival pretén generar nous atractius en un entorn agrari i natural amb la programació d’espectacles en viu

Tant el dissabte com el diumenge, s’hi podrà arribar gratuïtament en bus

Els dies 6 i 7 d’abril té lloc la primera de les quatre cites d’aquest nou festival cultural i agroturístic de Lleida

Organitzat per la Paeria, amb el suport de la Generalitat, el festival pretén generar nous atractius en un entorn agrari i natural amb la programació d’espectacles en viu

Tant el dissabte com el diumenge, s’hi podrà arribar gratuïtament en bus

El festival L’Art a l’Horta portarà el pròxim cap de setmana a la partida de Butsènit el concert de Selva Nua i l’espectacle “Leira. No camino” de la companyia Nova Galega de Danza. Es complementarà amb un espai de tast gastronòmic de l’Horta. Aquest serà el tret de sortida del festival, que té programades quatre cites aquest 2024, totes en cap de setmana, amb activitats gratuïtes per a tothom.

El dissabte, dia 6, a les 21 h, a l’espai de la font de la Mare de Déu de Butsènit, tindrà el concert de Selva Nua, una banda lleidatana de música pop amb influències soul i lo-fi, formada el 2019 per Joana Jové, Adrià Garcia i Gerard Català. De les 20 a les 23 h hi haurà un espai destinat a parades amb productes gastronòmics per menjar i beure mentre es gaudeix de l’entorn de l’Horta i el concert.

El diumenge, dia 7, al matí, Nova Galega de Danza actuarà al mateix espai amb la proposta “Leira. No Camiño” de dansa i música. El cos i la terra estrenyen els seus llaços en aquest espectacle que transporta a la dura bellesa de les tasques del camp. La dona al centre d'aquesta connexió tel·lúrica; dia i nit, jornada rere jornada repetida en una successió inesgotable d'estacions. Igualment, de les 11 a les 13.30 h hi haurà instal·lat l’espai gastro-tast Horta.

Mobilitat alternativa sostenible

Un dels objectius del festival és promoure una mobilitat alternativa sostenible. Per això, s’ha previst que el desplaçament a Butsènit es pugui fer en bus i de manera gratuïta.

El dissabte 6: Anada: a partir de les 19 h, cada 40 min. Parades: Estació d'Autobusos / plaça de l'Ermita de Butsènit. Tornada: a partir de les 19.40 h, cada 40 min. Parades: plaça de l’Ermita de Butsènit / Estació d'Autobusos. Darrer viatge de tornada a les 23 h.

El diumenge 7: Anada: a partir de les 10.30 h, cada 40 min. Parades: Estació d’Autobusos / pl. de l’Ermita de Butsènit. Tornada: a partir de les 11 h, cada 40 min. Parades: pl. de l’Ermita de Butsènit / Estació d’Autobusos. Darrer viatge de tornada a les 14.30 h.

A més, el diumenge es farà una bicicletada popular pel Camí del riu. L’anada a Butsènit es farà en grup a les 10.30 h, amb el punt de sortida a l’estàtua Juli Cèsar, a la Canalització del riu Segre. El temps estimat del recorregut és d’una hora. La tornada es farà pel mateix Camí del riu. Per participar-li, cal inscriure’s a través d’aquest formulari de la Regidoria d’Esports.

També es pot fer el mateix recorregut caminant. La caminada es pot fer per lliure, amb un temps estimat de dues hores.

Nou cicle cultural a l’Horta

L’objectiu de l’Art a l’Horta és posar en relleu l’atractiu cultural i agroturístic de la ciutat, a través de la música i les arts escèniques i dels diferents espais per al gaudi que ofereix l’Horta. La programació del festival inclou quatre caps de setmana en quatre espais diferents de l’Horta. D’aquesta manera, es vincula el temps i l’espai a moments clau de l’Horta i la vida rural.

-Primavera: Floració i hortalissa - cap de setmana del 6 / 7 abril, a Butsènit.
-Estiu: Collita i conserva - cap de setmana 27 i 28 de juliol, a Grenyana.
-Tardor: Verema - cap de setmana 12 i 13 d’octubre, a Torres de Sanui.
-Hivern: Recol·lecció de l’oliva i premsa de l’oli nou - darrer cap de setmana novembre 30 i 1 de desembre, a Rufea.

La Regidoria de Cultura ha impulsat aquest festival amb el treball transversal d’altres regidories com la d’Esports, Agenda Urbana i Espai Agrari (Horta i Medi Ambient), Promoció de la Ciutat (Promoció Econòmica i Mercats) i Turisme de Lleida. El festival té un pressupost de 90.000 euros, dels quals el 50% està subvencionat per la Generalitat de Catalunya.