L'alcalde. Miquel Pueyo, ha presentat la segona sessió de la 3a Fira de la Contractació Pública de La Paeria.

La 3a Fira de la Contractació Pública de l’Ajuntament de Lleida publicita 77 contractes de serveis valorats en 34 milions d’euros

És un model de fira pioner, singular i híbrid a través del qual, la Paeria es posa a disposició de les empreses que tinguin interès en convertir-se en proveïdors dels serveis municipals

És un model de fira pioner, singular i híbrid a través del qual, la Paeria es posa a disposició de les empreses que tinguin interès en convertir-se en proveïdors dels serveis municipals

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha inaugurat el segon dia de la Fira de la Contractació Pública de l’Ajuntament de Lleida que celebra la seva 3a edició els dies 21, 22 i 23 de febrer.

En paral·lel a les activitats d’informació i divulgació sobre contractació pública, la Fira permet que durant aquests 3 dies, les empreses que ho desitgin puguin demanar informació sobre un total de 77 contractes de serveis que ofereix l’Ajuntament de Lleida. La suma total d’aquests contractes generaran un valor de gairebé 34 milions d’euros en contractació.

La Fira de la Contractació esdevé un model de fira pionera i singular atès que es un espai híbrid, presencial i virtual, a través del qual, La Paeria es posa a disposició de les empreses privades i professionals que tinguin interès en convertir-se en proveïdors dels serveis municipals.

“Aquesta és la idea que mou tota la maquinària d’aquesta fira” ha afirmat l’alcalde Pueyo mentre explicava que aquest model de fira “ha trencat inèrcies, tant pel format com per la finalitat, i forma part de l’estratègia d’obrir i obrir-nos a un model de contractació pública exemplar, funcional i totalment transparent”.

La Fira de la Contractació Pública de l’Ajuntament de Lleida ha estat reconeguda pel Banc de Bones Pràctiques com una iniciativa innovadora de govern i gestió municipal.

Durant la sessió d’avui, els tinents d’alcalde Jordina Freixanet, Antoni Postius i Sandra Castro, i la responsable coordinadora de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida, Meritxell Domingo, han donat detall de tota i cadascun dels contractes que contenen cadascun dels 4 eixos de la Fira.

El primer eix, en què es presenten 14 projectes valorats en més de 422.000 euros, sobre Governança i excel·lència operativa,  inclou les àrees de Comunicació, Economia, Informàtica i Serveis Tecnològics, Protocol, Recursos Humans i Participació. En segon lloc, amb 32 contractes i un valor de més de 29 milions d’euros, l’eix sobre Imatge, projecció i promoció de la ciutat, on hi ha les àrees de Ciutat i Cultura, Consum, Comerç i Mercats, Esports, Festes i Tradicions, Guàrdia Urbana, Ocupació, Serveis Urbans i Horta. El tercer bloc, que es relaciona amb el 3r eix de la Fira, contempla 14 projectes més, per un valor de més de 2 milions d’euros i gira a l’entorn de la Igualtat, diversitat i inclusió social, que engloba els departaments de Serveis Socials i Inclusió. I finalment el 4r eix, sobre Emergència climàtica, ambiental i sanitària, amb els departaments de Medi i Transició Ecològica i Salut Pública que planteja 17 contractes valorats en gairebé 2 milions d’euros més.

Al seu torn, i en l’àmbit de cadascun dels blocs s’han presentat  iniciatives  innovadores com ara una empresa especialitzada en monitoreig estratègic d’abocadors il·legals; una altra empresa experta en enllumenat públic de ciutats smart, una tercera iniciativa empresarial que impulsa una eina predictiva de les necessitats en situacions de vulnerabilitat i, finalment, una experiència amb Aigües de Lleida sobre intel·ligència artificial aplicada a la gestió de l’aigua de Lleida.

La fira acaba avui el gruix d’activitats informatives i divulgatives, que van iniciar-se ahir amb taules de debat la contractació pública responsable en relació als centres especials de treball i, en un segon torn, la realitat de la petita i mitjana empresa en relació amb les bones pràctiques de la LCSC. També ahir es va presentar la nova Guia de la Contractació Pública de l’Ajuntament de Lleida que actualitza la versió del 2018 i la converteix, en paraules de la tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, en “una eina que reforça l’objectiu de  promoció d’una contractació pública socialment responsable que integri aspectes socials, ètics i ambientals, ineludibles”.

Demà, dia 23 de febrer, darrer dia de la 3a Fira de la Contractació Pública de La Paeria, es continuarà atenent les empreses interessades en algun dels futurs contractes de serveis que requerirà l’Ajuntament.

La Fira ha estat clausurada pel tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà.