La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre com a espai familiar i comunitari amb el projecte Bibliobarri.

La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre com a espai familiar i comunitari amb el projecte Bibliobarri

L’espai estarà obert, com a pla pilot, les tardes dels dimarts i els dijous, de 18 a 20 h. durant aquest trimestre. A més, entitats de la zona hi faran activitats i xerrades quinzenalment. La iniciativa ha sorgit del mateix centre i del Consell de Zona 2 – Noguerola, Estació, Av. del Segre i entorns.

L’espai estarà obert, com a pla pilot, les tardes dels dimarts i els dijous, de 18 a 20 h. durant aquest trimestre. A més, entitats de la zona hi faran activitats i xerrades quinzenalment. La iniciativa ha sorgit del mateix centre i del Consell de Zona 2 – Noguerola, Estació, Av. del Segre i entorns.

La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre al barri perquè les famílies i els veïns i veïnes de la zona puguin fer-ne ús. La iniciativa Bibliobarri s’ha posat en marxa com a projecte pilot i l’espai restarà obert dues tardes a la setmana, els dimarts i els dijous, de 18 a 20 h., durant aquest trimestre. Així, a partir d’avui, la biblioteca del centre restarà oberta dues tardes a la setmana com a espai familiar i d’ús per a la comunitat, a proposta de la mateixa direcció de l’escola i del Consell de Zona02, per donar resposta a la necessitat de la zona de disposar d’espais d’aquest caire. A part de la dinàmica de l’espai de biblioteca, es planificaran activitats i xerrades quinzenalment amb el Cap de Rambla Ferran, el Consorci de Normalització Lingüística i de l’àrea de promoció de la Salut. També hi haurà contacontes, amb l’alumnat de la Universitat de Lleida (UdL), quinzenalment els dijous.

El projecte s’ha inaugurat aquesta tarda amb la tinent d’alcalde Sandra Castro; el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, i el director de l’Escola Príncep de Viana, Jordi Vidal. S’ha comptat amb la presència del professor de la UdL Moisés Selfa, de l’Àrea de Didàctica de la Llengua i la Literatura. En aquest acte de presentació, s’ha fet com a primera activitat un contacontes.

La iniciativa és fruit del treball comunitari que està conformat per veïnat i entitats del barri, així com departaments municipals que tenen com a objectiu comú teixir xarxa i dur a terme iniciatives comunitàries en aquest entorn. El projecte compta amb una xarxa de voluntaris importants que vol visibilitzar: l’escola Príncep de Viana; famílies de la mateixa escola; l’Associació de veïns i comerciants Noguerola Estació Segre; el Pla d’Entorn, l’Àrea de Promoció de la Salut i la regidoria de Participació de l’Ajuntament de Lleida; Cap de Rambla Ferran; Consorci Normalització Lingüística; Xarxa solidària de Lleida; la Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior de Lleida; l'Associació Nostalgia; la FEPTS de la UdL (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social) i membres del grup dinamitzador de la zona02 – Noguerola, Estació, Av. del Segre i entorns.

El logo del Bibliobarri ha estat creat pels mateixos alumnes de l’escola.