La reunió de la comissió ha tingut lloc aquest matí a la sala Alfred Perenya.

La Comissió per a la Contractació Responsable debat l’esborrany de la nova Guia de la Contractació Pública Social

S’incorporen noves clàusules que amplien i clarifiquen la seva aplicació en els contractes que fa l’Ajuntament

S’incorporen noves clàusules que amplien i clarifiquen la seva aplicació en els contractes que fa l’Ajuntament

Aquest matí s’ha reunit la Comissió per a la Contractació Responsable de l’Ajuntament de Lleida, per tal de debatre sobre l’esborrany de la nova Guia de la Contractació Pública i Social, que es va aprovar l’any 2018. Ara es revisa per tal d’actualitzar el document d’acord amb els canvis normatius que s’han produït i amb les propostes plantejades pels membres de la comissió per a millorar-ne el funcionament.

La tinenta d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha presidit la sessió en la qual també han participat la resta dels membres de la Comissió, en representació d’entitats del tercer sector, sindicats, patronals, grups municipals i del personal tècnic de l’Ajuntament.

Freixanet ha destacat la fita que va suposar l’aprovació de la Guia fa quatre anys i ha assenyalat que ara es tracta d’actualitzar el document precisant-ne alguns aspectes per tal que la seva aplicació sigui més senzilla i efectiva.

Entre les qüestions que s’han incorporat hi ha millores en les clàusules d’estabilitat laboral i de qualitat en l’ocupació, en les de prevenció de riscos i salut laboral, subcontractació, igualtat de gènere, inserció laboral dels centres especials de treball, contractació pública ètica, transparència fiscal, clàusules ambientals i alimentàries, entre d’altres.

L’Ajuntament de Lleida va ser un dels primers consistoris catalans a aprovar la Guia de la Contractació Pública Social, l’octubre de 2018. Arran de la creació d’aquest document, s’han inclòs noves clàusules en les licitacions i contractes municipals, en qüestions com l’estabilitat laboral i la qualitat en l’ocupació; la igualtat de gènere; la inserció laboral; la compra pública ètica; la transparència fiscal; el Foment de la Petita i Mitjana Empresa (PIME); i clàusules ambientals.