<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/la-comissio-per-les-politiques-de-gestio-urbanistica-de-la-paeria-dona-llum-verda-a-la-proposta-d2019aprovacio-inicial-de-la-modificacio-del-pla-general-d2019ordenacio-urbana-de-lleida-en-l2019ambit-de-l2019estacio>>.

Llum verda a la proposta d’aprovació inicial de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida en l’àmbit de l’Estació

Informada favorablement la cessió d’un solar municipal per construir un gran centre sanitari a Cappont

Informada favorablement la cessió d’un solar municipal per construir un gran centre sanitari a Cappont

La Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió Urbanística, Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha informat  favorablement la proposta d’aprovació inicial de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida amb l’objectiu de desbloquejar el desenvolupament urbanístic de tot l’entorn de l’estació de Renfe, incloent el cobriment de les vies i la construcció d’un gran centre comercial. 

El tinent d’alcalde i responsable d’urbanisme, Toni Postius, ha remarcat que durant els darrers anys s’ha treballat amb l’acord i la complicitat de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), propietari majoritari en l’àmbit, per tal de donar resposta als condicionants que han bloquejat l’operació urbanística.  

“Avui és un gran dia per a Lleida perquè hem aconseguit desbloquejar una assignatura pendent de la ciutat des de fa més de 21 anys”. “Fa tres anys que treballem discretament en la gestió i tramitació d’aquest projecte i, per fi, hem aconseguit alinear posicions i teixir complicitats entre totes les administracions implicades per fer possible que Lleida disposi d’una solució viable tècnicament i econòmica i que també sigui atractiva per als inversors privats, que hauran d’invertir uns 200 milions d’euros”, ha detallat Postius.  

El nou document planteja una nova ordenació urbanística més flexible, modifica els usos permesos –ampliant la superfície en format de centre comercial–, actualitza els costos i fa un nou repartiment de les càrregues entre els diferents sectors, que permet garantir-ne la viabilitat econòmica. Es contempla així que el desenvolupament de l’àmbit permetrà que la Paeria i Adif puguin recuperar dels diners avançats en obres com el cobriment de les vies fins a Comtes d’Urgell i el pont de Príncep de Viana. 

Segons ha detallat el responsable d’urbanisme de la Paeria, “el projecte comporta una modificació del planejament de Lleida, una redacció i licitació d’uns plecs que hauran de permetre la construcció d’un equipament comercial de gran format, d’uns 60.000 metres quadrats, que permeti el cobriment de les vies i, tot això, acompanyat de la construcció de la nova estació de bus, i poder desenvolupar tot l’àmbit a nivell urbanístic a cada costat de l’estació de tren, tant per la vessant de Pardinyes com per la vessant del Centre Històric”. Cal destacar que la Paeria ha estat assessorada per l’expert economista, Miquel Morell, en la redacció del document. Morell ha expressat, en relació al Pla de l’Estació, que “estem davant de la major transformació urbana de Lleida de la història contemporània”. 

El document, que es portarà a aprovació inicial en el pròxim ple, es va presentar fa unes setmanes als diferents grups municipals. Toni Postius ha explicat que el Grup del Comú de Lleida ha fet arribar algunes propostes de millora al projecte, com per exemple augmentar la densitat d’habitatges de protecció oficial i al lloguer de la gent jove, deixar clara la permeabilitat entre Pardinyes i el centre i que el futur centre comercial sigui sostenible.

Cal destacar que l’expedient ha tirat endavant avui a la Comissió amb el vot favorable d’ERC, Junts, el Comú i Ciutadans i la resta de grups i regidors no adscrits s’han abstingut amb reserva de vot el mateix dia del proper Ple Municipal.   

Informada favorablement la cessió d’un solar municipal per construir un gran centre sanitari a Cappont 

En un altre ordre de cosses, la comissió celebrada avui també s’ha donat llum verda a la cessió d’un solar municipal d’uns 8000 metres quadrats situat a l’Avinguda President Irla al Servei Català de la Salut, per a la construcció d’un nou centre sanitari al barri de Cappont. 

Es tracta d’un edifici polivalent que acollirà el Cap de Cappont, part de l’atenció pediàtrica de Lleida ciutat, l’ASSIR, la Unitat odontològica de Lleida, l’Equip Territorial de Salut Pública del Segrià i una base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya.  

La inversió prevista en aquest solar és d’uns 16 milions d’euros.