Secció del futur carrer Riu Ebre.

La Junta de Govern aprova licitar les obres de renaturalització del carrer Riu Ebre i la remodelació de l’avinguda Flix

Totes dues obres compten amb finançament de fons Next Generation

També es contractarà el subministrament i la instal·lació de 8 carregadors per a autobusos elèctrics

Totes dues obres compten amb finançament de fons Next Generation

També es contractarà el subministrament i la instal·lació de 8 carregadors per a autobusos elèctrics

La Junta de Govern Local ha aprovat avui iniciar la licitació de la remodelació del carrer Riu Ebre, amb un nou projecte de renaturalització, i les obres d’urbanització de la vorera i el carril bici d’un tram de l’avinguda Flix, dins de la iniciativa de promoció d’entorns escolars segurs. Tots dos compten amb finançament dels fons europeus Next Generation.

Pel que fa al projecte de Riu Ebre, s’actuarà entre la rambla Doctora Castells i l’avinguda de València, on es crearà un gran passeig verd de més de deu metres d’ample, a la part que correspon a la vorera dels números imparells, incloent la placeta del xamfrà entre Riu Ebre i Doctora Castells. S’eliminarà, doncs, l’asfalt de bona part del carrer i s’hi plantaran 48 arbres i tres mil plantes arbustives, per a promoure el pas de vianants i combatre l’efecte d’illa de calor que fa el paviment.

A més de les dues voreres i el carril bici ja existent a l’altra banda del nou passeig, el carrer mantindrà els dos sentits de circulació per a vehicles i una de les dues fileres d’aparcaments. El pressupost de licitació de l’obra és de 690.026 euros i el termini d’execució, d’onze mesos.

L’actuació està inclosa en el projecte URBAN- NAT Adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de Lleida, que s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Les subvencions estan convocades a través de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), per fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.

A l’avinguda Flix, l’actuació se centra en la remodelació del tram situat entre els carrers Sant Ramon i Terol, per donar més espai als mitjans de transport més sostenibles, com són la mobilitat a peu, en bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal, dins del projecte d’entorns escolars segurs. Així s’urbanitza la vorera del costat dret en sentit cap a l’interior de la ciutat, amb una amplada mínima d’1,8 metres, i un nou tram de 255 metres de carril bici, que facilitaran un accés més segur a les escoles Enric Farreny i Parc de l’Aigua, situades a la zona. També s’habilitaran els escocells per a la plantació de 14 arbres i es renova l’enllumenat i el clavegueram.

El pressupost de l’obra és de 433.523,98 euros i el termini d’execució és de cinc mesos. L’actuació forma part del Projecte de Transformació sostenible i digital del transport a Lleida, que està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea.

D’altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat la licitació del contracte mixt de subministrament i obres per disposar de punts de recàrrega per Autobusos de Lleida, dividit en 2 lots, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançats amb els Fons Next Generation EU, amb un cost total de 700.136,98 euros (IVA inclòs). Un lot correspon a 5 carregadors per a autobusos elèctrics, amb un pressupost de 281.500 euros; i l’altre, a tres carregadors i un centre de transformació elèctrica, amb un pressupost de 418.636 euros.