La línia L7 serà gratuïta i farà parades a demanda.

La Paeria activa de nou la campanya “1000 ulls” per a l’Aplec del Caragol

El dispositiu especial per a aquests dies compta amb un reforç de 70 efectius de la Guàrdia Urbana, 3 equips PuntLilaRainbow i NitsQ i bus nocturn gratuït amb l’ampliació de l’L7

El dispositiu especial per a aquests dies compta amb un reforç de 70 efectius de la Guàrdia Urbana, 3 equips PuntLilaRainbow i NitsQ i bus nocturn gratuït amb l’ampliació de l’L7

L’Ajuntament de Lleida torna a activar el dispositiu 1000 ulls contra les violències per aquest cap de setmana en motiu de l’Aplec del Caragol. D’aquesta manera, les regidories de Polítiques Feministes i de Seguretat, Mobilitat i Civisme, lideren una acció transversal per garantir que els dies de l’Aplec es caracteritzin per ser un altre espai festiu marcat per la seguretat per a totes les persones i pel civisme.

El dispositiu Mil Ulls consta d’un reforç de 70 efectius de la Guàrdia Urbana, 3 equips del dispositiu PuntLilaRainbow:

 

  • un equip per al Punt fix al costat del Pavelló 3 de la Fira de Lleida,
  • 1 equip itinerant que farà itinerància pel recinte dels Camps Elisis
  • i 1 equip d’agents de suport als 3 autobusos que cobriran la L7 en l’horari nocturn (en total un dispositiu de 9 persones)

A més, s’activen les NitsQ i el bus nocturn gratuït amb l’ampliació de la L7 i baixada a demanda. D'altra banda, també es comptarà amb la presència dels Voluntaris de Protecció Civil com a suport en l’actuació davant les possibles emergències o auxili a les persones que participen a l'Aplec.

Els 3 punts de Servei PuntLilaRainbow estan formats per equips itinerants mixtes integrats per un mínim de 2 agents d’atenció i punt fix, que estarà ubicat a la zona central dels Camps Elisis en horari de 24h a les 6 de la matinada. Un servei que inclou atenció psicològica si la persona ho necessita. El dispositiu preveu que cada esdeveniment festiu, sigui valorat específicament per a determinar el nombre d’equips itinerants i fixes que s’hi destina. Els equips tenen les eines adequades per a informar i atendre en diferents idiomes estrangers (anglès, francès, àrab) i en llenguatge de signes.

Durant les nits de l’Aplec, també es posarà en marxa tot el desplegament de les accions de les Nits Q que contempla, primer, formar a caps de colla i colles en la gestió responsable del consum d’alcohol i en com actuar davant de casos de violències sexuals i lgbtifòbiques.

Per tot plegat, es dona a conèixer el protocol d’actuació i quins mecanismes de coordinació existeixen en el cas que es doni alguna situació.

Durant la intervenció de l’Equip Nits Q, joves agents de salut es desplegaran el divendres 24 de maig de 22h a 3h de la matinada. Es disposarà d’un punt fix al costat del Punt Lila Rainbow amb agents de salut i diversa informació i material i també es farà itinerància amb una parella d’agents que voltaran per tot el recinte per detectar situacions i poder donar resposta ràpida, si és necessari.

 

Reforç de 70 agents de la Guàrdia Urbana

El dispositiu de l’Aplec del Caragol es planifica tenint en compte la seguretat del trànsit i de les persones, des d’un punt de vista de la seguretat ciutadana. Així, es comptarà amb el reforç de 70 agents de la Guàrdia Urbana que s’iniciarà divendres i finalitzarà diumenge.

 

Dispositiu de trànsit

La vigilància i regulació del trànsit comporta la presència d’agents de la Guàrdia Urbana als punts on l’afluència de persones i vehicles conflueixen amb major nombre i és necessari, ja sigui agilitzar el trànsit o protegir els accessos o els passos dels vianants. Els punts on es presta major atenció són l’avinguda Josep Tarradellas, avinguda Victoriano Muñoz, accessos LL-11 amb l’avinguda Tarradellas, avinguda Alacant i carrer Santa Cecília (on només podran accedir persones veïnes per estacionar i autoritzades).

Per al normal desenvolupament de l’acte es prohibeix l’estacionament a l’avinguda Tarradellas, en el tram comprès entre la coneguda rotonda del Tractor i la cruïlla amb el carrer Victoriano Muñoz.

Un dels esdeveniments més importants des del punt de vista del trànsit és l’acompanyament de les dues rues que se celebren diumenge pel matí.

Per facilitar l’estacionament de vehicles s’han habilitat tres pàrquings: el primer a l’avinguda Victoriano Muñoz amb la rotonda del Caragol, el segon a l’avinguda Tarradellas amb l’avinguda Victoriano Muñoz i el tercer a l’avinguda Tarradellas (antic bar Comba).

 

Dispositiu Seguretat Ciutadana

La presència d’un gran nombre de collistes i visitants fa necessari establir un dispositiu de seguretat per garantir la tranquil·litat i prevenir fets delictius.

La Guàrdia Urbana intensificarà les rondes a peu, la vigilància als pàrquings i a les zones més properes a la zona dels Camps Elisis.

 

Un Aplec cívic i sense violències

Totes aquestes accions s’emmarquen dins de la campanya “1000 ulls” que es va iniciar ja la Nit de Cap d’Any, per Carnestoltes i que es va consolidar els passats dies de Festa Major de Lleida. El proper cap de setmana, els “1000 ulls” vetllaran per un aplec cívic i sense violències. 

La campanya “1000 Ulls” és una acció transversal que lidera la Regidoria de Feminismes, amb la implicació directa de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Mobilitat, i l’acció de Polítiques d’Igualtat, Salut Pública, Joventut, Participació, Festes, Cultura, Bon Govern i Urbanisme.