La Paeria arranja un tram de vorera del carrer Pius XII.

La Paeria arranja un tram de vorera del carrer Pius XII

Es tracta d’una millora llargament reivindicada pels veïns i veïnes de la zona

Es tracta d’una millora llargament reivindicada pels veïns i veïnes de la zona

La Brigada d’Acció Immediata de l’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres d’arranjament d’un tram de vorera del carrer Pius XII que es trobava malmès i que el veïnat del barri demanava que es reparés.

L’actuació té lloc entre l’accés al pàrquing dels blocs Germanor i el Passatge del Riu Corb, un tram on les arrels dels arbres havien aixecat el paviment. Per aquest motiu, l’obra es fa de forma conjunta amb el departament de Parcs i Jardins, ja que implicarà la tala de tres arbres.

La intervenció contempla també la renovació del paviment i de la rigola de recollida d’aigües pluvials, així com l’adequació dels escocells existents en aquest tram. Una altra de les actuacions previstes és el trasllat d’un quadre elèctric, propietat d’Endesa, que en aquests moments està ubicat al mig de la vorera, dificultant el pas dels vianants. En una actuació futura s'estudiarà la plantació de sis arbres a la zona enjardinada de Pius XII.

La tinent d’alcalde i regidora d'Agenda Urbana i Espai Agrari i Regidora de Sostenibilitat, Begoña Iglesias, acompanyada de diversos representants veïnals de la zona, ha visitat aquest matí l’actuació de millora. La responsable d’urbaisme ha mostrat la seva satisfacció per l’inici dels treballs i ha explicat que les obres s’allargaran unes tres setmanes aproximadament. Per la seva banda, el representant veïnal, Francesc Rodríguez, ha agraït la implicació de l’equip del govern en la millora de la zona.

Aquesta actuació, que va a càrrec de l’empresa Teixidó com a adjudicatària del contracte del Pla de manteniment, conservació i millora de voreres, paviments asfàltics i brigada d’acció immediata, forma part dels compromisos que la regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias, va adquirir amb el veïnat de Pius XII-Germanor en una reunió recent a la regidoria per abordar les problemàtiques d’aquest barri.

Mentrestant, ha explicat la regidora, se segueix treballant per resoldre la problemàtica de la titularitat de la zona d’ús públic del barri, que acull una pista poliesportiva i una zona enjardinada, tant des del punt de vista jurídic com tributari.